Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Faluskyttar vann SM-guld

Annons

Det blev inget OS-guld i skytte till Sverige.

Men väl ett SM-guld i snabbpistol till Falun, då sportskyttarna inledde sitt SM-skytte på Grimstabanan utanför stockholm.

Det var inte helt oväntat träffsäkra Falutrion Jan Strid med 535 poäng, Arnold Broberg, 571 och Anders Kristensson, 556.

Lite plåster på såren, då Broberg oväntat bommade medalj i den individuella tävlingen.

Den ständige favoriten Pär Hylander, Laholm, vann drygt tio poäng före närmsta man.

I fripistolstävlingen knallade det rejält.

Veteranen Ragnar Skanåker, Växjö, ingick visserligen i laget som vann klubblagtävlingen, men i den individuella tävlingen bommade han prispallen. Likaså gjorde "kronprinsen" Anders Bonander, PK Hjorten.

Guldskytt blev i stället smålänningen Sonny Lindberg som i år tävlar för Örebro. Han var med sina 645,1 poäng endast 0,6 poäng före en annan överraskning, Peter Fredriksson, Östhammar.

Ny topplats för Asph?

u I helgen avgörs Sveriges största löpartävling för damer, Tjejmilen, i Stockholm. En väldigt populär tävling som lockar både ung som gammal och elit som motionär.

Till en av förhandsfavoriterna hör IFK Mora FIK:s Catharina Asph och hon intygar att Tjejmilen är en av årets höjdpunkter.

- Visst är det en rolig tävling. Det är alltid mycket folk som tittar och det händer annat festligt runtomkring också, berättar Moralöparen.

Förra året ställde inte Asph upp och året dessförinnan var hon bland de åtta bästa. 2001 svarade hon för ett mycket bra lopp och sprang då in på en fin tredje plats.

På söndag hoppas hon på en ny topplacering, men säger samtidigt att det kommer att bli mycket tufft.

- Allra de bästa är med och jag tror det här blir det starkaste startfältet någonsin. Lena Gavelin, Anna Rahm och Lisa Blomé är alla duktiga och jag skulle kunna nämna än fler som blir att räkna med.

- Men visst är målet att vara med där uppe och tampas. Jag har inte tävlat på ett par veckor (tvåa i Oxelösund), så jag hoppas att jag kännar mig riktigt "piggelin" då det är dags, säger Catharina.

Asph är dock inte ensam från IFK Moras starka damlag. Hon får sällskap av både Elisabeth Engström och Anita Nordenström som under sommaren har visat att de kan springa fort.

BOSSE WIQVIST

Mer läsning

Annons