Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Faluns VM-dröm sprack

Annons

Ansökan till Svenska Innebandyförbundet om att får arrangera VM-turneringen var vare sig komplett eller inskickad i tid.

- Det blev för ont om tid för att vi skulle hinna med en genomarbetad ansökan. Vi skickade visserligen in en till förbundet, men vi visste att den inte skulle räcka till, säger Lars Erickson, ordförande i IBF Falun.

Efter att Sverige tilldelats värdskapet för VM 2006 kläcktes det inom IBF Falun idén om att försöka få mästerskapen till Falun.

Dalarnas Innebandyförbund tände också på idén men när ansökan om att får arrangera VM-turneringen skulle vara Svenska Innebandyförbundet tillhanda, saknades först ansökan från Dalarnas Innebandyförbund och IBF Falun och när den väl kom in var den inte fullständig.

Tre kompletta ansökningar, från Skånes Innebandyförbund, Göteborgs- och Bohuslän- Dals och Hallands Innebandyförbund samt Stockholms Innebandyförbund, kom in i tid till Svenska Innebandyförbundet och det är bland dessa kandidater som kampen om att får arrangera VM 2006 kommer att stå.

Avgörandet i frågan avgörs i januari 2004.

Trots att Falun går miste om VM 2006 är inte IBF Faluns ordförande Lars Erickson främmande för att söka VM i framtiden.

- Nej, Svenska Innebandyförbundet vet att vi har en bra historia när det gäller att arrangera internationella tävlingar och jag tror inte de sågar bort oss efter det här, menar Erickson.

Nästa gång Sverige tilldelas värdskapet för dam-VM finns säkert Falun med i kampen om arrangörsskapet.

THOMAS LIND

Mer läsning

Annons