Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Faluns okända EM-deltagare

Annons

Karin bor visserligen i Göteborg, men hon är född och uppvuxen i Falun och bodde där fram till hon var 22 år.

Kärleken förde henne sedan till Göteborg, samtidigt som joggingvågen sköljde över Sverige i mitten av 80-talet.

- Jag som tidigare haft hästar som mitt stora intresse blev intresserad av att springa. Min första mara gjorde jag i Stockholm 1990 och hade som mål att springa på fyra timmar. Det gick bättre än så och jag sprang i mål på 3.44, berättar hon.

Sedan tre-fyra år satsar hon fullt ut på marathon och ligger träningsmässigt på en 9-10 mil i veckan.

- Men det är ett evigt pusslande att få det att gå ihop när man både jobbar heltid och har familj.

Karin har sprungit två marathontävlingar i år. Den första i Italien i mars då hon satte sitt personbästa och den andra i Stockholm i juni då hon hade en något sämre tid.

- Dagen efter Stockholm Marathon blev jag uttagen till EM och meningen var att vi skulle haft ett Europacuplag på plats här i München.

Fem svenska tjejer blev uttagna men både Lena Gawelin och Annika Nyberger har tvingats lämna återbud. Kvar återstår förutom Karin även Marie Söderström-Lundberg och Susanne Johansson och det hade krävts fyra startande för att kunna ställa upp med ett lag.

EM-banan löps fyra niokilometersvarv i centrala delarna av München och avslutas med en sexkilometersslinga upp till Olympiastadion.

Har du hunnit bekanta dig något med banan?

- Nej, men min tränare har varit ute och tittat på den och han tycker att den ser bra ut.

Efter EM är det färdigtävlat i marathon för den här säsongen, men Karin planerar att springa SM i halvmarathon och Tjejmilen.

Mellan tävlingarna och träningarna kanske det också finns utrymme för en sväng upp till Falun för att hälsa på föräldrarna och systern med familj som bor kvar i Hälsingberg.

- Vi var uppe i Falun i maj, men efter det har det inte funnits någon plats i almanackan. Vi brukar i alla fall åka dit några gånger varje år.

THOMAS LIND

Mer läsning

Annons