Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Falun kan få bandy-VM

Annons

I dag beslutar kommunstyrelsen om det blir ett kommunalt bidrag till fortsatt projektering kring en Konvent & Evenemangsarena på Lugnet.

Mycket talar för ett positivt besked och i så fall kan en byggstart av arenan bli aktuell våren 2007.

I gårdagens tidning kunde vi berätta om Svenska Skidförbundets intresse att använda arenan som en av tävlingsplatserna vid ett eventuellt skid-VM i Falun 2013. Men det finns fler förbund som är intresserade av att använda arenan i framtida världsmästerskap.

Svenska Bandyförbundet är inställda på att arrangera VM antingen 2008 eller 2009 och då med Falun som en av spelorterna.

- I dag avgörs VM mitt under säsongen och det skapar ett alldeles för långt uppehåll i de nationella serierna. I framtiden vill vi att VM-turneringarna spelas i slutet av mars och då är det naturligtivs bara aktuellt med spel inomhus, säger Rolf Käck.

I dag är det bara Edsbyn som har en bandyhall, men ett flertal nya hallar är på gång.

Både i Västerås och i Sandviken kommer nya hallar att stå klara under 2007.

- Med bandyhallar i Edsbyn, Falun, Sandviken och Västerås ökar förstås chansen att ett VM i Sverige avgörs i den regionen.

För sportens utveckling och, kanske även i ett längre perspektiv, överlevnad är bandyhallarna ett måste.

- När det gäller träningskvalitén för lagen och för publikens bekvämlighet så är hallarna oerhört betydelsefulla. Därför tror jag att vi om tio år har minst tio bandyhallar i Sverige.

Rolf Käck ser också Falun och Lugnet som en plats för framtida läger för Bandyförbundets sex landslag.

- Lugnet är ett fantastiskt område och där finns ett regionalt elitidrottscentrum, något som är ett starkt vägande skäl för oss att lägga framtida landslagsläger i Falun.

Beslutet om Sverige får bandy-VM 2008 eller 2009 avgörs i samband med Internationella Bandyförbundets kongress i slutet av januari 2007.

THOMAS LIND

Mer läsning

Annons