Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Falun gav det slutliga styrkebeskedet

/

Annons

IBF Falun har imponerat stort hela hösten och etablerat sig som ett topplag i Superligan.

Segern mot Caperiotäby gav också det definitiva beskedet att laget kommit till toppen för att stanna.

Fram till gårdagens match hade Falun på fem försök aldrig besegrat Täby i Tibblehallen – inte ens tagit poäng – men i går lossnade allt.

Segern med 11–5 innebär att Täbyspöket äntligen är borta.

Inför matchen hade Täbycoachen Magnus Jäderlund gett order om att plocka bort Faluns fruktade anfallspar – Rasmus Enström och Alexander Galante Carlström.

Den taktiken misslyckades fullständigt.

Redan efter drygt sju minuters spel hade Enström, framspelad av Carlström, spräckt nollan och när matchen var över hade "Västeråsfirman" gjort totalt elva poäng.

När drygt halva serien är spelad, 14 av 26 omgångar, är Falun tvåa i Superligatabellen och jag blir inte förvånad om laget är kvar där när serien är färdigspelad.

Jag är i alla fall övertygad om att Falun når det inför säsongen uppsatta målet och slutar "topp 4" – något som aldrig tidigare hänt.

I IBF Falun är det lätt att bara uppmärksamma radarparet Enström/Carlström, som toppar Superligans poängliga, men det finns många andra spelare som har bidragit starkt till lagets starka höstsäsong.

Målvakten Johan Rehn har äntligen visat upp det spel som han haft inom sig under många år och är i dag en av landets bästa målvakter.

Försvarsspelet är stabilt i match efter match och 19-årige Alexander Rudd, som i de senaste matcherna spelat center mellan Enström och Carlström i förstakedjan, börjar allt mer växa in i Superligakostymen.

Mot Täby gjorde Rudd ett hästjobb defensivt och var en av planens bästa spelare.

Mer läsning

Annons