Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Falujunior imponerade

Annons

I Solleröloppet ryckte han på slutet och vann med nio sekunder före Viktor Renäng, Kopparberg. Tillsammans med ytterligare en j-landslagskollega hade de ryckt i täten runt Orsasjön.

- Det gick sakta till en början ut från Mora, så ryckte jag i backen ungefär fem kilometer före målet och det höll, säger Johan Lindgren.

Trots att han är förstaårsjunior är han redan bäste junior i landet. Klubbytet inför säsongen, från Slätta till Falun har inneburit ett lyft.

- Jag har kunnat träna på ett annorlunda sätt och det är också bättre ställt ekonomiskt.

Johan Lindgren har valt att inte gå cykelgymnasiet i Skara, som de flesta stora talangerna gör.

- Jag anser att jag har det bättre hemma i Falun, säger han.

Och han fortsatte att cykla bra - riktigt bra - på Soldvarvi. Efter att hela tiden legat långt fram i klungan och till och med legat bakom ett par utbrytningsförsök, cyklade han till slut i mål som fyra.

Hade du någon speciell taktik på Soldvarvi?

- Nej, jag försökte bara hänga med där framme, säger Johan.

Johans framfart i midsommarhelgen har inte gått obemärkt förbi.

- Verkligen imponerande. Johan har cyklat jättebra, säger Thomas "Gotland" Lövkvist och får medhåll från landslagets sportchef Hans Falk.

- Att Johan varv efter varv ligger ihop med de fem-sex bästa är imponerande. Det är en cyklist som vi ska hålla ett extra öga på.

Johan Lindgren själv är inte blygsam när SM-veckan i Sunne kommer på tal.

- Jag hoppas på guld i tempot eller linjeloppet. Jag är nöjd med helgen och har slagit Lövkvist tidigare i år på touren. Men visst har han imponerat i helgen.

RONNIE CARLSSON

Mer läsning

Annons