Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Falucyklisterna höll tempot hela vägen

Annons

Och även "gamlingarna" Johan Landström och Mattias Westling som numera kör i andra färger än Falu CK:s avslutade mycket starkt.

- Och som jag sagt tidigare kommer vi att arbeta intensivt för att få dem i våra färger till SM på hemmaplan. Vi har kontinuerlig kontakt, säger Björn.

Det handlar "bara" om att skaka fram pengarna som krävs.

De mest positiva bland många riktigt bra insatser:

Jenny Rissveds avslutade med att vinna tempoetappen för F13-14 och blev totaltrea. Även Anna Rindborg körde riktigt bra mot ett koppel duktiga danskor.

- Våra tjejer var yngst i klassen men körde utmärkt.

Grabbarna i det mixade herrjuniorlaget avslutade också starkt. Viktor Holfve bekräftade sin tempostyrka genom att bli trea och näst bäste svensk i tempot, Patrik Stenberg körde nästan lika bra och blev sjua.

Bäst sammanlagt blev Erik Rindborg som blev totalåtta. Och laget vann överlägset.

- Det mixade laget med Örebro, Ramnäs och Falu CK har varit en succé. Vi planerar att satsa på ett liknande även i P16-klassen nästa år. Annars är det tufft att hävda sig i ett startfält med 160 åkare, säger Björn Stenberg.

Unge Tim Snell i yngsta klassen ska också nämnas.

I seniorklassen fick Johan Landström rejäl fart på pedalerna mot slutet av tävlingen och blev tvåa på tempoetappen. Det betydde marsch uppåt till en fjärdeplats totalt.

Hade inte Landström och Westling tagit semester på ett par av mellanetapperna kunde det blivit ännu bättre. Men nu vann ändå deras Team Cykelcity allt som gick att vinna och Westling blev tvåa i poängtävlingen.

- Detta var inte bra. Det var bättre än så och gör att vi ser fram mot total-SM i Falun nästa år med om möjligt ännu större förväntningar.

Mer läsning

Annons