Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Falu-Saras näst bästa lopp i karriären

Annons

Att Sara är ett framtidshopp visste landslagstränaren Jocke Abrahamsson redan och på VM i Sapporo under lördagen stärkte Sara sin ställning ytterligare när hon på den oerhört tuffa klassiska tremilen med gemensam start körde in på sextonde plats.

-Jag är jättenöjd med min insats idag, dessutom lär jag mig så mycket i dessa tävlingar, sa hon till skidförbundets hemsida efter målgången.

-Summerar vi det Sara gjort denna säsong så har det gått spikrakt uppåt. Hon åkte visserligen några tävlingar i världscupen ifjol men vi ska komma ihåg att hon tog sina första världscuppoäng i La Clusaz i december, blev sedan tolva i Otepää och så sextonde på dagens tremil. Sara är oerhört ambitiös och det syns på resultaten, säger Abrahamsson.

Segrade gjorde VM-drottningen Virpi Kuitunen före Kristin Steira med sin landsmaninna Therese Johaug på en högst överraskande tredje plats. Johaug är inte mer än 18 år.

Meddelandelista Föregående meddelande Nästa meddelande Nästa olästa meddelande Svara avsändaren Svara alla Vidarebefordra meddelande Vidarebefordra som bifogad fil Ta bort meddelande Detta är spam

Mer läsning

Annons