Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Falu IK laddat för Svenska Cupen

Annons

Falu IK åker till Enskede på lördag. Både herr- och damlagen finns med i det näst högsta vi har i Sverige i lagtävlingssammanhang - Svenska Cupen.

- Tyvärr blir det nog bara herrarna som kan vara med och slåss om en topposition, tror Falu IK:s Björn Lindgren. Damerna saknar flera av sina allra bästa just nu.

Bland de som saknas är Falu IK:s två fixstjärnor, Jenny och Susanna Kallur.

- Men vi får hoppas att vi ändå har ett tillräckligt starkt lag för att klara oss från sistaplatsen - den sjätte, säger Björn. Sjättelaget flyttas ner till nästa år.

Det betydligt roligare ut på herrsidan. Särskilt som det verkar som om Torbjörn Erikssons skada inte är så allvarlig.

- Både han och jag räknar i dagsläget med att han kommer att springa både 200 och 400 meter, säger Björn.

Och raden av duktiga Falu IK:are som kan vara med och slåss om topplaceringar i sina grenar är lång. Jon Andersson på 800, Fredrik Rohlén på 1 500, Jon Ahlmark på 5 000, Adam Steen på 3 000 hinder, Patrik Söderkvist på 400 häck, Sebastian Lindén i tresteg, Johan Persson i kula och diskus, Markus Ottesen i längd.

- Men det finns fortfarande några grenar som det inte är riktigt klart vem som får ta, säger Björn. Det avgör vi på plats.

Björns förhoppningar är stora.

- Det här kan bli riktigt roligt, säger han. Om alla är friska, ska vi vara med och slåss om förstaplatsen, menar han. Blir vi sämre än trea med ett intakt lag, blir jag besviken.

LARS-ERIK MÅG

Mer läsning

Annons