Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Falu IF skrällde

Annons

Falu IF har säsongen igenom spelat betydligt bättre och plockat fler poäng på bortaplan jämfört med hemma i Lugnets ishall.

Före jul besegrade laget suveräna serieledaren Borlänge med 4-0 på bortaplan och i går var det alltså tabelltvåan Valbo som fick ge sig, trots hemmaplan.

Tomas Jonsson har en egen teori om varför laget spelar bättre borta än hemma.

- På bortaplan har vi större tålamod än när vi spelar hemma. Vi spelar ett enklare, rakare spel och klarar av att vänta på de chanser som till slut dyker upp.

Mot Valbo var första perioden jämn och tämligen intetsägande.

Den andra perioden bjöd på en hel del utvisningar och inför den tredje perioden stod det 1-1.

- Och i tredje perioden gick vi verkligen in och tog över matchen. Det var en härlig laginsats som låg bakom segern.

Redan efter en minuts spel av den sista perioden satte Henrik Loob 1-2 efter ett riktigt mönsteranfall.

- Anders Snis hittade Alexander Heurlin med en härlig långpass och i ett två mot en-läge spelade Heurlin bakåt till Loob som satte dit den, förklarar Jonsson.

I mitten av perioden kom 1-3 i numerärt överläge av Anders Snis, som fick vidöppet mål efter fint förspel av Anders Lövdahl.

- Ändå är vårt spel i numerärt överläge det enda som jag inte är nöjd med i den här matchen. Däremot fungerade spelet i numerärt underläge riktigt bra. Vi "dödade" alla Valbos sju numerära överlägen, säger Jonsson.

Redan inför matchen saknades Thomas Lundin och Mikael Mats och i mitten av den andra perioden tvingades en handledsskadad Markus Persson kliva av.

- Jag vet inte hur illa det är med Markus, men det såg inte bra ut.

Forwarden Christoffer Forsman gjorde med bravur sin första match i FIF-tröjan och på forwardssidan i övrigt plus till Henrik Loob, Henrik Hedén och Anders Lövdahl. Jens Wikner och Anders Snis bäst bland backarna och Fredrik Alcén var säker som sista utpost.

I morgon väntar match mot Enköping borta för Falu IF.

Ett lag som FIF passerar vid seger.

VALBO-FALU IF

1-3 (0-0, 1-1, 0-2)

Andra perioden: 1-0 (2.21) Anders Ottesen Eng (Andreas Berglund), 1-1 (5.51) Henrik Hedén (Joakim Gustafsson, Alexander Olsson).

Tredje perioden: 1-2 (1.00) Henrik Loob (Alexander Heurlin, Anders Snis), 1-3 (10.06) Anders Snis (Andreas Hallberg, Anders Lövdahl) spel fem mot fyra.

Skott: 23-25 (7-7, 7-9, 9-9).

Utvisningar, Valbo: 4x2 min. Falu IF: 7x2 min.

THOMAS LIND

Mer läsning

Annons