Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Falu IF på rätt sida strecket

Annons

Surahammar förlorade nämligen sin match, vilket gör att Falun klättrar upp ovanför nedflyttningsstrecket. Och det som bäddade för vinsten i går, var en otrolig lagmoral. Falu IF visade att man, när man spelar som bäst, definitivt kan rå på topplagen.

Och ännu bättre, faktiskt spela bättre än dem.

- I början av säsongen var vi väldigt ojämna. Vi kunde göra topprestationer i tio, tolv minuter i en period, men sedan kom individuella misstag, sade Jonsson.

I matchen mot Valbo kom sällan de där riktigt farliga misstagen bakåt och när så skedde, var "väggen" Fredrik Alcén alltid i vägen.

Framåt kunde Anders Lövdahl en sådan här dag till och med kosta på sig att missa en straff i den första perioden. Matchens lirare Alexander Heurlin lyckades nämligen på egen hand att skrinna förbi Valbos backar i den andra. Ett stenhårt slagskott i krysset avslutade.

- Den satt där den skulle, sade han efteråt och analyserade:

- När alla går in till 100 procent, då är vi ett riktigt bra lag. I dag står vi upp bra. De hade lite lägen, men inget riktigt farligt.

Han fick själv sätta avgörande 2-0, mitt i Valbos frenetiska press för en kvittering. En tränares mardröm, när han från egen zon sprätte i väg en backhand som om den missat mål skulle ha gett icing och en sista chans för Valbo.

Men mål blev det, igen, för Alexander.

- Ja, jag hade lite flyt där.

Och flyt var precis vad Tomas Jonsson tyckte att laget kunde få ha efter alla motgångar i höst.

- Vi deppade lite efter förlusten senast mot Tierp. Nu spelade vi rakare och klokare hockey och jag är stolt över grabbarna.

FALU IF-VALBO 2-0 (0-0, 1-0, 1-0)

Andra perioden: 1-0 (6.47) Alexander Heurlin.

Tredje perioden: 2-0 (19.41) Alexander Heurlin, spel fem mot sex.

Skott: 33-27 (15-9, 9-8, 9-10)

Utvisningar, Falun: 5x2, 1x10. Valbo: 3x2.

Domare: HåGe Persson, Ludvika.

Publik: 144.

ANDREAS EMANUELSSON

Mer läsning

Annons