Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Falu IF kvalklart

Annons

Falu IF har tagit sig till Alltvåan de tre senaste åren. Sexa och fyra har slutfacit blivit de två första åren. Men nu blev det seger - och därmed klart att Falu IF är ett av de fyra lag som så småningom får slåss om en plats i division I.

- Det vore fantastiskt roligt om vi kunde ta oss till ettan, säger Tomas. Jag tror att det här gänget med unga, hungriga grabbar kan utvecklas betydligt. Speciellt roligt är det att inte mindre än 15 av killarna är Falukillar. Jag tror att de har kapacietet att klara sig skapligt även i ettan.

Utan dyra värvningar, skulle han kunna tillägga. Men det gör han inte. Alla inom hockeyvärlden känner till hockeylagens tidigare öden i Falun.

Falu IF, som gick i konkurs i ettan. Och sedan - 1996-97 - var det Team Faluns tur. Konkurs i ettan. Sedan dess har inget Falulag legat i ettan.

- Men vi har en stabilare ekonomi nu, menar Tomas. Och jag tror inte det blir så mycket dyrare att spela i ettan än i tvåan. Det handlar i båda fallen huvudsakligen om lag i Dalarna och Gästrikland/Hälsingland.

Men ännu är inte Falu IF i ettan. Så småningom kommer tre mycket svåra motståndare att kvala sig till kvalserien, som börjar den 5 mars.

- Fram tills dess får vi satsa på att träna för kvalserien, säger Tomas. Hoppas vi kan få till några riktigt givande träningsmatcher. Vi är inte i ettan än - men räkna med att vi kommer att sälja oss dyrt i kvalet.

LARS-ERIK MÅG

Mer läsning

Annons