Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Falu BTK utan lokal

Annons

Sedan tidigare har Falu BTK blivit lovade nya lokaler på Dalregementets område, men vid ett möte med fritidsstyrelsen i förra veckan fick klubben beskedet att det inte blir några nya lokaler.

- De skulle spara pengar och då fanns det inte utrymme för några pingislokaler, säger Mats.

Falu BTK har i många år inte haft några egna lokaler i hemkommunen, utan tvingats åka till Borlänge för att träna i Borlänge BTK:s lokaler.

Klubbens verksamhet består bara av ett seniorlag i division 2, men Mats Källberg har haft planer på att dra igång en ungdomsverksamhet.

- J-O Waldner och Mikael Appelgren har tackat ja till att uppvisningsspela på Lugnet och till den uppvisningen hade jag tänkt att bjuda in skolungdomar från hela kommunen.

- Den uppvisningen tänkte jag haft innan skolorna slutar, men nu vet jag inte hur det blir. Just nu känner jag bara besvikelse.

Drömmen om att få igång en ungdomsverksamhet i klubben finns fortfarande, men utan egna lokaler blir det förstås väldigt svårt.

- Jag tror det skulle vara bra för ungdomen i Falun om det fanns en sport som pingis att syssla med. Framför allt så är det en billig sport att utöva.

När det gäller Falu BTK så spelar laget kvar i division 2 norra efter att ha slutat fyra den senaste säsongen.

Borlänge BTK vann division 3 nordsvenska norra och spelar nästa säsong i samma serie som Falu BTK.

THOMAS LIND

Mer läsning

Annons