Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Falu BS vill växla skulder mot tjänster

Annons

Det nya BS-styret gör allt för att få ordning på klubbens ekonomiska situation.

- Vi vill göra rätt för oss, inget snack om den saken. Och vi har kommit en bra bit på väg, även om det fortfarande återstår mycket jobb, menar Jan Fällman.

I en skrivelse som klubben skickat till kommunen står bland annat att läsa: "Falu BS har nått en punkt där det finns stor insikt om att ta krafttag för att nå en aktad position igen - såväl ekonomiskt som sportsligt. För att det arbetet ska ge effekt och bli lyckat krävs, att såväl näringsliv som kommun är intresserat".

- Företagen i Falun har redan visat stort intresse genom vårt nystartade nätverk Team 70, där vi nu har 57 företag med oss, säger Jan Fällman.

Nu hoppas klubben på bra respons från kommunens sida också, att kommunen godtar de punkter som klubben föreslår i sin skrivelse. Punkter och åtgärder som ska leda till att klubben reder upp sina gamla skulder och löser framtida hyreskostnader.

Den gamla hyresskulden till kommunen vill BS lösa genom att det aktivitetsbidrag som klubben är berättigat till, kvittas mot hyresskulden till dess den är betald.

- Det tycker vi känns vettigt, vi får se vad kommunen säger. Men i det fallet har vi fått positiv respons från Helen Lott (Trafik och Fritids förvaltningschef), säger Fällman.

Framöver vill Falu BS slippa kostnaden för planhyra/hyra av bandyhuset.

Men samtidigt vill klubben sköta det hela på ett sätt så att kommunen känner att den får ut rätt värde.

BS föreslår därför att kostnaden för planhyra/hyra av bandyhuset ska växlas mot följande:

3 Utbildningsprogram för kommunens medarbetare i BS regi. Fem föreläsningar, med tränaren/sportchefen Sören Persson i spetsen, i ämnet ledarskap/hälsa. Värde 160 000 kronor.

3 Kommunen erbjuds reklamplats på dräkt.

3 Aktivt arbete för att locka elever till ett bandygymnasium i Falun, som klubben vill dra igång. I sin skrivelse framför klubben ett räkneexempel på sex-tio elever, som skulle ge en interkommunal ersättning på 450 000-750 000 kronor.

3 Delaktighet i projekt där Falu Kommun behöver avlastning, exempelvis camping, isstadion. Vara en tillgång för kommunen när det gäller olika arbetsinsatser.

- Idéer saknar vi inte. När kommunen köper tjänster vill vi vara med, säger Jan Fällman.

- Vi tycker också det vore intressent för kommunen att via BS marknadsföra Falun. Det finns mycket saker vi och kommunen kan göra tillsammans, slutar Fällman.

ANDERS NORIN

Mer läsning

Annons