Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Falu BS slipper spela – då blir det fest i stället

Annons

I går sa Svenska Bandyförbundets tävlingskommitté som väntat ja till Sköndals och Falu BS gemensamma begäran om att få slippa spela den sista, i praktiken betydelselösa kvalmatchen i eftermiddag.

- Skälet är helt och hållet ekonomiskt. Matchen saknar betydelse eftersom det är en praktisk omöjlighet för oss att vinna med 19 mål, förklarar Sköndalsbasen Lennart Aspinge.

- Sköndal Bandy gratulerar Falu BS till fortsatt allsvensk status!

- Tack, säger Stefan Pherson.

- Att spela den här matchen hade kostat oss drygt 15 000 kronor och Sköndal lika mycket.

Men tro inte att BS:arna tog träningsledigt i går:

- Vi hade lovat 88:orna att dela upp och köra en gemensam träning. Och det kunde vi ju inte gärna svika, säger målskytten Tomas Jansson.

För klubbens mest talangfulla ungdomslag, som nu också fått bekräftelse på att de får vara med i statusfyllda Mini World Cup i Bollnäs nästa höst, var det naturligtvis en stor sak att få spela med skyttekung Jansson, kapten Spångberg och kompani.

Och efter kvällens avslutningsfest börjar arbetat inför nästa säsong.

- Utgångsläget är bra. Vi har kontrakt med fler spelare än vad de flesta andra klubbarna har, säger Pherson.

- Dessutom har vi en del spännande på gång.

Läget för dagen med Sergei Obuhov?

- Det är några dagar sedan jag pratade med honom. Det enda vi vet är att han kommer till Falun någon vecka in i april. När det gäller framtiden i BS kan vi inte göra mycket mer än att ha ett juridiskt bindande tvåårskontrakt med honom.

- Skulle det vara aktuellt med spel i exempelvis Vodnik även nästa säsong blir det frågan om en försäljning. Då måste ryssarna köpa loss honom. Och då handlar det om mycket stora pengar, säger Pherson.

En övergångssumma i storleksordningen 100 000 dollar kan i så fall bli aktuell.

HANS DAHL

Mer läsning

Annons