Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Falu BS = seger

Annons

- Skönt att vinna en sån här tuff match, när vi inte övertygade fullt ut spelmässigt sett, säger Faluns tränare Stefan Ek, efter lagets sjunde raka trepoängare.

Första halvlek var relativt jämn med ett litet spelövertag för Falu BS, som alltså redan efter fyra minuter spräckte nollan. Måltjuven Linda Csagola hittade, lite turligt, rätt med ett skott utifrån som letade sig in bakom Anki Lindgren i målet.

- Det känns väldigt hårt att förlora på ett sådant snöpligt mål, tyckte Gustafs tränare Per Lindstedt.

Hemmalaget hade ett par bra chanser att näta i mitten på halvleken men saknade den rätta skärpan i avsluten.

Om Falu BS hade mycket boll de första 45 minuterna, så var det inget jämfört med efter halvtid.

Då dominerade gästerna kraftigt, anförda av spelgeniet och för dagen, febersjuka Tina Heurlin.

BS nästintill parkerade på Gustafs planhalva de första 20-25 minuterna och tryckte på hårt för fler mål.

Men Anki Lindgren var säkerheten själv mellan stolparna och hade också bra hjälp av sitt försvar.

- Vi saknade lite konstruktivitet i vårt anfallsspel, mycket beroende på sjukdom och skador på några av våra nyckelspelare.

- Men tjejerna gör en riktigt bra match och visar en positiv inställning. Ett derby är ju alltid tuffare jämfört med andra matcher, menar Stefan.

Sista kvarten flyttade Gustafs upp spelet och var nära en kvittering på slutet. Bland annat hade Cecilia Dahlgärde ett kanonskott som strök ribban.

- Vi gjorde en bra match och tjejerna var värda en poäng. Jag är stolt över lagets insats, säger en märkbart besviken Gustafstränare.

Hemmalaget svarade för en stark defensiv insats, med mittbacken Anna Johansson i spetsen. Framåt var det däremot lite för tunt.

Unga och frejdiga Falu BS var stundtals riktigt roligt att se och vann välförtjänt- trots att det bara blev ett mål på pluskontot den här kyliga sommarkvällen.

Vänsterkanten med Kristin Ek och Kristin Fors övertygade. Tina Heurlin visade klass och briljerade med sitt passningsspel och Kaltrina Bresnica agerade stabilt i målet.

Nu väntar sommaruppehåll för Stefans Eks talangfulla lag och därefter en höst som kan bli minst lika rolig - och målrik...

GUSTAFS-FALU BS

0-1 (0-1)

Målet: 0-1 (4) Linda Csagola.

Domare: Peter Svedin, Borlänge.

Publik: 80.

ANDERS GRANLUND

Mer läsning

Annons