Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Falu BS rasar mot halltider

Annons

uFalu BS är länets bästa seniorklubb med herrlaget i tvåan och damlaget i ettan.

Trots det har klubben svårt att få ihop träningstiderna inomhus i vinter.

- Fram till nyår har vi bara fått åtta timmar i veckan inomhus, trots att klubben har 400 aktiva i 20 lag. Jag vet inte hur vi ska få ihop det, säger klubbens ordförande Thomas Ekhammer.

Om några veckor drar försäsongsträningen inför kommande fotbollssäsong igång och under de första månaderna är fotbollsträningen förlagd inomhus.

I dagarna har ordförande Ekhammer försökt att portionera ut det skrala antal halltimmar som Falu BS tilldelats per vecka.

- Jag har varit i kontakt med bokningen, men det finns inga fler tider att få. När jag fick det beskedet blev jag riktigt irriterad. Slår vi ut åtta timmar på 20 lag så kommer varje lag att få i snitt 22 minuters träningstid inomhus per vecka, säger Ekhammer.

Är situationen värre än tidigare år?

- Det måste den vara. Vad jag minns så fick vi fler träningstimmar i fjol och herr- och damlaget vill i alla fall träna tre-fyra gånger i veckan.

Vad har ni för träningsalternativ?

- Det blir väl att löpträna tre gånger i veckan. Dessutom är flera av hallarna, som Kristineskolan och Främbyskolan, inte lämpade för inomhusfotboll.

Konstgräset beräknas att öppnas för spel någon gång i mitten eller slutet av februari. Fram tills dess får Falu BS 20 lag samsas om de få halltider som klubben tilldelats.

Efter nyår ljusnar dock läget betydligt.

- Då är Falu BS tilldelat 22,5 timme per vecka och det är ju en klar skillnad mot åtta timmar.

Med tanke på er sportsliga status borde ju ni vara en av de bäst gynnade klubbarna, hur ser det ut bland övriga klubbar?

- Det har jag frågat mig också. Det kan ju inte vara lätt för exempelvis Slätta och Korsnäs med tanke på alla lag som de klubbarna har, säger Ekhammer.

THOMAS LIND

Mer läsning

Annons