Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Falu BS på språng mot tvåan

Annons

- Det här var roligt, men jag hoppas att Mora klarar sig kvar. För hjärtat klappar fortfarande för klubben, säger tidigare Moratränaren och nuvarande Falutränaren Björn Lindén.

0-5 är stora siffror. Men spelmässigt speglar det inte händelserna på plan. I alla fall inte första timman.

- Det var jämnt fram tills vi gjorde 0-3. Men jag tyckte ändå att vi hade en viss kontroll på matchen, menade Björn Lindén.

Moras hårt prövade tränare Morgan Kullberg hade lättare att hålla sig för skratt. Återigen fick se ett bräckligt försvar. Faluns två första mål var frukten av passivt försvarsspel från Mora.

- Vi stod ju sov vid deras två första mål, suckade Morgan Kullberg.

I ärlighetens namn borde även Mora ha gjort ett mål, eller med lite flyt två i första halvlek. Men ett lag i motvind brukar inte ha den lilla tur som behövs.

- Falun var distinkta i avslutningarna. Där var det klasskillnad, säger Kullberg.

När sedan Falun ökade på till 0-3 i 76:e minuten var matchen över.

- När Mora inte fick något mål första kvarten i andra halvlek kände jag att vi skulle klara det här. Hade Mora fått ett mål då kunde det ha blivit match igen, säger Björn Lindén.

En stor skillnad mellan lagen är den att Falu BS-tränaren Björn Lindén har en betydligt bredare trupp att spela med, och framför allt har Falun ett betydligt stabilare förvar än Mora.

Morgan Kullberg har en tunn trupp till sitt förfogande. I gårdagen match fanns Ulf Gruschka med på bänken. Ulf har inte spelat en enda match sedan han skadade ena knäet i konstgräscupen tidigt i våras. Och Ulf fick hoppa in redan efter sju minuter när Tomas Lindkvist blev skadad. Och Ulf var en av Moras bästa spelare. Bra var även kanadensaren Erik Calder och Jesper Hävermark.

- Jesper Hävermark dominerade mittfältet första timmen, menade BS-tränaren Björn Lindén.

Falu BS då? Lagets två bästa spelare var Henrik Andersson och Johan Eklund.

- Henrik är viktig för oss, säger Björn Lindén.

GUNNAR BÄCKE

Mer läsning

Annons