Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Falu BS missade chanserna

Annons

Bollnäs skapade inte fler chanser, men var effektivare. Därför var hälsingesegern logisk.

- När vi missade så bra lägen som vi gjorde är det svårt att vinna, sade BS-tränaren Sören Persson.

- Frånsett alldeles för många missade målchanser är jag ändå nöjd med det vi presterade.

Trots att matchen inte gällde någonting annat än att vässa formen inför elitseriestarten, att nerven och dramatiken saknades, handlade det ändå om en trevlig match.

- Ja, båda lagen fick väl träna på det de ville träna på, sade Sören.

I hans lag har försvarsspelet prio ett.

- Det är ganska logiskt. Vi kan inte räkna med att vi får ha mycket boll och styra spelet när vi möter de bästa lagen. I elitserien lär vi inte bli favoriter inför speciellt många av de elva matcherna om vi ens blir det inför någon, sade Sören Persson inför det som börjar mot Hammarby på Zinkensdamm på torsdag.

Men då gäller det att ta vara på de chanser som kan vaskas fram.

- I elitserien kommer vi nog inte att få så många i varje match. Därför måste skärpan och effektiviteten bli ännu bättre, sade lagkaptenen Danne Hjelm som dominerade i mittens rike som han brukar.

Dessutom lär nog Falu BS försöka hitta tillbaka till det hörnskytte som var effektivt första halvan av grundserien men inte varit det under senare delen.

- Vad det beror på är svårt att säga. Det kan handla om tillfälligheter eller att motståndarna är bättre pålästa. Men det har helt klart blivit sämre utdelning så vi får hoppas att det lossnar, sade Anders Gunnarsson, en av skyttarna.

I Falu BS gjorde Patrik Hedberg, 18 år, ännu ett bra inhopp i målet.

- Men jag är inte nöjd. Jag borde ha tagit deras två sista, sade Patrik självkritiskt.

Men som helhet var hans insats klart godkänd.

Noterbart i övrigt: Precis som mot SAIK blev en utvisning av Kaj Nordin ödesdiger. Då gjorde Bollnäs, liksom SAIK, två mål.

- Ja, Kaj är viktig och behövs på banan, sade Sören.

- Vadå? Hade jag varit kvar på banan hade de kanske gjort fyra istället, sade den glade värmlänningen med ett brett leende.

FALU BS-BOLLNÄS 2-4 (1-2)

Målen: 0-1 (4) Patrik Larsson (Peter Stock), 1-1 (28) Andreas Lysell (Dan Hjelm), 1-2 (44) Ville Altonen (hörna) 2-2 (50) Anders Englund (hörna), 2-3 (80) Anders Jakobsson, 2-4 (83) Jocke Hedberg.

Hörnor: 7-6

Utvisningar, Falu BS: Kaj Nordin 10. Bollnäs: Markus Ståhl 10.

Domare: Kent Lisell, Gustavsberg.

Publik: 1287.

Falu BS på Lugnet: Patrik Hedberg (Jonas Persson) - Anders Gunnarsson - Jörgen Momqvist, Kenneth Spångberg, Anders Westin, Kaj Nordin - Dan Hjelm, Jonas Henniger, Mikael Olsson, Anders Englund - Rasmus Lindqvist.

Avbytare: Tomas Hellberg, Anders Englund, Andreas Lysell

HANS DAHL

Mer läsning

Annons