Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Falu BS kvartade...

Annons

Efter två urladdningar tidigare i veckan av Falu BS, mot Hammarby i onsdags och mot Bollnäs i fredags, hissade Sören Persson varningsflagg inför bortamatchen mot norrgruppens jumbo Ljusdal.

- Det är kanske den svåraste bortamatchen på hela säsongen. Jag har varit med om att förlora som favorit här i Ljusdal så många gånger, säger Persson.

Falu BS såg också ut som ett förlorarlag i stort sett hela matchen på Ljusdals IP.

Att matcherna mot Hammarby och Bollnäs satt i både ben och huvuden hos BS-spelarna syntes klart.

Ett extremt offensivt spelande Ljusdal tryckte tillbaka Falu BS som agerade passivt och okoncentrerat i försvarsspelet.

- Vi hade allt att förlora och Ljusdal allt att vinna. Därför kunde de spela så extremt offensivt som de gjorde och trycka ner oss. Jag tycker att Ljusdal gjorde en bra match, menar Persson.

Några Ljusdalsutvisningar, som gav Falu BS utrymme att göra tre mål, och storspel av målvakten Jonas "Skorven" Persson, såg dock till att ställningen i halvtid var 3-3.

I andra halvlek gick Ljusdal upp till 5-3, en ledning som kunde ha varit 6-3 om inte Mattias Wiberg skjutit sin straff i stolpen i den 67:e minuten.

Efter det slocknade hemmalaget helt och Falu BS kunde göra fyra mål den sista kvarten, efter bland annat två straffmål av Tomas Jansson.

Ljusdal har förlorat många jämna matcher, men den här förlusten var nog den tyngsta.

Laget hade segern så gott som klar mot ett håglöst Falu BS, men fick se allt gå helt åt skogen under slutdelen av matchen.

Momentet innan Falu BS gjorde 5-7 på straff genom Tomas Jansson, hade hemmalaget en straffsituation som slutade i ett resultalöst frislag.

Och straffen som Dan Hjelm ordnade kändes minst sagt tveksam.

- Domaren valde att blåsa i alla fall, svarar Hjelm på frågan om det var straff eller inte.

Falu BS försvarsspel var inte bra och anfallsspelet blev därmed också lidande. Förutom målen hade laget bara två avslut, båda av Tomas Jansson, men inget av dessa gick på mål.

Men även om spelet inte fungerade så visade Falu BS återigen upp en härlig lagmoral genom att vända underläge till seger.

Mot Bollnäs i fredags vändes 2-3 till 4-3 och mot Ljusdal i går 3-5 till 7-5.

- Vi kämpar och viker aldrig ner oss och efter 5-5 så har Ljusdal inte ett avslut, konstaterar Sören Persson.

Segern innebär också att Falu BS fortfarande har chansen att få spela i elitserien efter nyår, men framför allt innebär den kanske några hundra åskådare extra till annandagens hemmamatch mot Sandviken.

Enda molnet på den klarblå BS-himlen var att mittfältaren Anders Lindén tvingades utgå efter en kvart med en befarad lindrig hjärnskakning.

THOMAS LIND

Mer läsning

Annons