Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Falu BS krossade Västanfors

Annons

Premiären var efterlängtad av flera än BS-spelarna.

Nästan 1 400 personer hade kommit till Lugnet för att se premiären - en utmärkt publiksiffra - men det var inte mycket till spel som åskådarna bjöds på inledningsvis.

Just när matchen skulle börja övergick det regn som föll i snö och det gjorde isen i det närmaste ospelbar.

Domaren Jonas Sundelius bestämde därför att matchen skulle spelas i 3 x 30 minuter, ett mycket klokt beslut.

Västanfors höll något så när jämna steg med hemmalaget under den första halvtimmen, men den "andra perioden" hann knappt sättas igång förän Falu BS ökade på till 2-0.

Johan Kruse som gjort 1-0 i den 20:e minuten frispelades elegant av högerhalven Oscar Robertsson och avslutade med att iskallt pricka in 2-0-målet högt bakom Henrik Steen i Västanforsburen.

När iskvalitén förbättrades tog Falu BS över spelet totalt och premiärkvällen kom att bli minnesvärd, framför allt för Johan Kruse.

Fyra mål prickade den 32-årige forwarden in och avslutade dessutom matchen med att spela fram Erik Sundin till 8-1-målet.

Hela Västanforslaget verkade hade drabbats av stora skälvan i den allsvenska comebacken och det var stundtals pinsamt enkelt för BS-spelarna att forcera gästernas försvarslinje.

- Vi hade för stor respekt för Falun. Det knöt sig helt enkelt och vi är egentligen inte så dåliga som vi visade i dag, säger tränaren Sören Boström och fortsätter:

- Samtidigt måste jag berömma Falun som jag aldrig sett så täta i defensiven som de var i dag.

Sörens kollega i Falu BS, "Kicken" Andersson, gladde sig förstås över åtta mål framåt, men lika mycket över en tät defensiv och koncentrerat spel i 90 minuter.

Det senare något som laget haft väldigt svårt att klara av i träningsmatcherna.

- Att defensiven fungerade bra det visste vi sedan tidigare och att vi höll ihop laget hela matchen var förstås riktigt skönt, menar "Kicken".

BS-målvakten Jonas Persson gjorde första räddningen efter drygt 70 minuters spel och efter den paraden frispelade han Johan Kruse med ett utkast. Ett friläge som Kruse förvaltade fram till 7-1.

I Falu BS fanns det många plusvarianter denna afton, men innan vi kan göra en rättvis och definitiv betygsättning på laget måste motståndet vara betydligt bättre än det laget bjöds på i går.

Västanfors - en frisk fläkt i den norra allsvenskan?

Knappast. Klassiska "Fläkten" blåser garanterat tillbaka till division 1 till nästa säsong.

THOMAS LIND

Mer läsning

Annons