Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Falu BS fortsatt åt rätt håll

Annons

- Vi ska träffa representanter från kommunen på onsdag och då kommer de att ställa kompletterande frågor i ärendet, berättar Falu BS omvalde styrelseordförande Jan Fällman.?

Vad tror du de kommer att fråga om angående Multiarena-projektet?

- Jag har ingen aning. Det jag vet är att det inte togs upp i kommunstyrelsens möte den 15 juni och att det där bestämdes att det fortfarande fanns en del outredda frågor, vilket vi inte uppfattade att det skulle finnas, menar Jan Fällman, som ändå ser positivt på en kommande Multiarena, även om det för närvarande inte finns någon klar tidsplan.

Ekonomiskt fortsätter Falu BS bandy att gå åt rätt håll. Vid gårdagens årsmöte kunde styrelsen presentera ett överskott på 348 396 kronor från ifjol. Och till nästa år kommer överskottet att hamna på ett likartat resultat. 305 000 kronor har Falu BS bandy budgeterat som överskott till nästa år. Även klubbens tidigare skuldbörda från tidigare år, har reducerats från 1,8 miljoner till 1,5 miljoner.?

- 1,2 miljoner siktar vi på att få ner skulden till nästa år och helt skuldfria räknar vi med att vara om cirka 3-4 år, berättar BS-ekonomiskt ansvarige Mats Sonehag och fortsätter:

- Det är inte några stora förändringar inför kommande verksamhetsplan. Det påminner en del om fjolåret. Kostnaderna känns det som vi har koll på. Det som var en besvikelse i fjol var publikintäkterna.

Positivt med andra ord att det blir annandagsbandy på Lugnet i år?

- Det betyder mycket för ekonomin, berättar Mats Sonehag.

Årsmötet i går klubbade igenom följande styrelse: Jan Fällman blev omvald som ordförande. Omvalda styrelsen blev Eva Lööf (2 år), Stefan Nykvist (2 år), Mats Sonehag (1 år), Hans Liljeberg (1 år). Nyvald i styrelsen blev Jerker Enarsson (2 år) och Bo Selerud som slutar. Övriga ledamöter: Magnus Björklund, Lennart Björling. Omvalda till styrelsesuppleanter, alla under 1 år, blev Anders Ericson, Lars-Erik Fix, Hans Paulsen, Leif Söderlund.

Mer läsning

Annons