Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Falu BS fick sota för senast

Annons

Efter storsegern på hemmaplan hade Falu BS förhoppningar om att kunna störa serieledaren på hemmaplan.

Ölme hade också respekt för gästerna i matchinledningen och Falu BS skapade en del halvchanser.

I den 16:e minuten kom dock ledningsmålet för Ölme efter att brassen Caue Benicio enkelt förvaltat ett inspel snett bakåt i straffområdet.

- Ett mål där vi väl enkelt släppte fram dem på kanten, konstaterar "Böna".

Benicio, som var skadad när lagen möttes senast, ökade på till 2-0 i den 24:e minuten efter att han fått på en riktig praktträff efter en hörna.

- Efter målet släppte pressen lite på Ölme och våra spelare blir alldeles för bekväma och vi tar inte alls så många löpningar som vi ska. Därför blev det en liten utskällning i halvtid.

I slutet av första halvlek fick mittfältaren Johan Engström en smäll på en knät och tvingades utgå i halvtid. Björn Sjöberg ersatte och tog Patrik Bergströms plats som vänsteryttermittfältare, som i sin tur tog Engströms plats på innermittfältet.

- Det var väl inte de ändringar jag hade tänkt mig att göra, men jag tycker ändå att vi inledde ganska bra i andra halvlek.

Målutdelningen uteblev dock för Falu BS och i stället kunde Ölme genom Mirza Durakovic göra 3-0 i den 57:e minuten och i praktiken punktera matchen.

Den sista halvtimmen bjöd på chansrikt spel och närmast mål för Falu BS var Johan Eklund med en träff i målramen.

För första seriematchen den här säsongen bildade Johan Adolfsson och Per Hallberg mittbackspar och det märktes att paret inte är helt samspelt.

Hallberg ådrog sig dessutom en varning vilket gör att han är avstängd i matchen mot Sylvia på söndag.

Avstängd i den matchen är också Johan Engström.

- Mittbacksfrågan blir förstås tuff att lösa, men det ska vi klara. Vi är lite tunna och kom till match med bara 15 spelare mot Ölme, men vi vet ju att det är under de premisserna vi lever, säger "Böna".

ÖLME-FALU BS

3-0 (2-0)

Målen: 1-0 (16) Caue Benicio, 2-0 (24) Caue Benicio, 3-0 (57) Mirza Durakovic.

Domare: Patrik Berglund, Karlstad.

Publik: 396.

Falu BS: Mikael Wiklund - Magnus Korsgren, Per Hallberg, Johan Adolfsson, Nicklas Hellsten - Andreas Hedlund (ut 85), Daniel Killgren, Johan Engström (ut 46), Patrik Bergström - Ove Skarpnes (ut 65), Johan Eklund - Moussa Colley, Fredrik Marklund (in 65), Björn Sjöberg (in 46), Magnus Ek (in 85).

THOMAS LIND

Mer läsning

Annons