Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fallet för Frölander

Annons

Inte sedan i VM i Perth 1998 hade Lars Frölander satt händerna i kaklet på 100 m fjäril efter någon konkurrent. Segrar i EM 1999 och 2000, OS 2000 och VM 2001 hade gjort Frölander till obestridlig kung.

I Perth hette segraren Michael Klim.

I Berlin hade 28-åringen fyra namn före sig. Segraren och Europarekordhållaren Thomas Rupprath, Tyskland, vann på 51,94. Sex hundradelar snabbare än Frölanders guldtid på OS.

- Det kommer säkert att krävas en tid på 51,3-51,4 i OS i Aten, sade förbundskaptenen Hasse Bergqvist.

Frölander var beredd på fallet. Därför tog han den, åtminstone någon timme efteråt, med en axelryckning.

- Det är aldrig roligt att förlora. Precis efter målgången var jag besviken. Men jag gjorde min femte snabbaste tid genom tiderna (52,59) och att de andra var snabbare än mig är inte så mycket att göra åt. Jag kan bara påverka mig själv, sade han.

Oroar detta dig inför framtiden?

- Nej, eftersom jag inte har satsat som vanligt i år.

Efter EM ska han vara helt ledig från simningen fram till i oktober. Sedan början han lite lätt igen.

- Jag tycker inte att jag fick ut max av min kapacitet i fjol. Efter VM kände jag att jag behöver ett break. Med det som kommer de närmaste åren så var det här året det enda som passade.

Lars Frölander må ha ramlat ned från tronen - men han ska upp igen. Någon mättnadskänsla finns inte trots att han redan vunnit allt.

- Med åren har det blivit svårare att gå ned till hallen och göra de riktigt tunga träningspassen. Därför gäller det att ha höga mål. Det vore kul att kunna försvara OS-guldet,.

Den målsättningen ska hjälpa Frölander tillbaka till toppen. (TT)

TT

Mer läsning

Annons