Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fall framåt för Ornäs

Annons

Det var strax före paus som Ornäsanfallaren Susanna Sunesson tog till vara en av lagets få chanser på hela matchen. Hemmalaget hade frispark några meter in på Umeås planhalva och Malin Ericsson, för dagen mittback, lyfte bollen ner mot gästernas straffområde.

- Jag hörde att målvakten ropade och kom ut bakom mig, men det var väl tur att jag hann först på den, säger Sunesson om sitt mål, som hon med ryggen mot mål nickade vackert i en lyra över den utrusande målvakten.

En skön och snabb comeback efter fotskadan i senaste matchen. Då tvingades Susanne kliva av efter en bra matchinledning och ett mål.

- Det var tungt då eftersom jag kände att det var min dag.

Nu blev lördagen hennes istället. Nog så viktigt med tanke på hur jämn Norrettan är för tillfället.

Annars bjöd första halvlek inte på speciellt mycket bra spel. Lagen hade svårt att hålla i bollen. Det var stora glapp mellan lagdelarna och anfallen blev väldigt korta och slumpmässiga åt båda håll.

- Vi får vara nöjda som gör mål på det vi har i chansväg, vi måste försöka bli bättre på att etablera spel på motståndarnas planhalva och det är något som jag tycker damfotbollen i stort behöver utveckla, säger hemmatränaren Roger Lundin.

- Men det var skönt att vinna och försvarsmässigt gjorde vi en bra match, fortsätter tränaren Lundin.

Och även om det spelmässigt inte var någon riktig fullträff visade Ornässpelarna upp bra kampvilja, vilket resulterade i att de vann mycket närkamper.

Umeå Södra var mycket nära att kvittera vid ett par tillfällen i andra halvlek. Gästernas Madelene Strindlund fick bästa chansen men träffade den Ornäsblå himlen istället för det öppna målet, där hemmamålvakten Maria Wahlström var överspelad.

Johanna Waaker visade gott spelsinne ute på högerkanten i första halvlek och var även duktig och vann mycket boll när hon flyttades in på innermittfältet senare i matchen.

Anna Backlund och Petra Larsson som är två av lagets yngsta spelare fanns med i startelvan och jobbade bra.

Nu vänder serien och det blir returmöte borta mot Umeå Södra på lördag.

MATS ARONSSON

Mer läsning

Annons