Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fajt in i det sista

/
  • Ärevarv. Leigh Adams är pålitligheten själv i Masarna. Mot Kaparna körde han in full pott, 15 poäng, trots att ramen till hans cykel gick av under ett av heaten. Då blev segermarginalen inte så stor. Foto: Lars Dafgård.

Annons

Dessa båda drog ett tungt lass matchen igenom. Leigh tog fullt, 15 poäng, på sina fem heat. Antonio tappade bara en poäng, och det i det trettonde heatet där han flöt ut lite grann i starten och den luckan var Rafal Drobucki snabba att hitta.

Men de båda Masarna ställde allt till rätta i matchens sissta heat. Efter en jämn start kom de båda ut som etta och tvåa. Leigh drog ifrån och Antonio var hårt uppvaktad av Pawel Hlib men masen höll undan alla fyra varven.

- Det här var jämnare än vad jag önskat. Men det var säkert en match helt i Mas-publikens smak med tanke på utgången, sade Masarnas lagledare Andreas Engh.

Elva av de 16 heaten slutade oavgjort. Masarna hade poängövervikt i tre heat. Förutom då i det sista blev det en femetta för Antonio Lindbäck och Ales Dryml i det nionde. Masarna följde upp med seger, 4-2, i det tionde och inför de fyra avslutande ledde då Masarna med 31-29.

Men efter paus tappade Antonio Lindbäck och polacken Maciej Kuciapa sitt heat med 2-4.

- Men ingen skugga ska falla på Maciej. Han fick hoppa in med kort varsel och körde på lånade grejer, förklarade Andreas Engh.

Billy Hamill ringde till Engh i måndags kväll och anmälde sig sjuk. Han hade fått flygförbud av sin läkare på grund av problem med öronen.

- Så det blev en svettig kväll för mig för att få ihop fullt lag och det var tur att Maciej kunde ställa upp.

- Vi visste att det skulle bli svårt, så vi var nervösa, erkände assisterande lagledaren Stefan Bäckström.

- De nya grabbarna i Kaparna ville verkligen visa att de ska ha en ordinare plats i laget. De gav ju allt i sina heat, tillade han.

Kaparna hade bytt ut halva laget inför matchen mot Masarna. Bland annat hade lagkaptenen Kim Jansson och engelsmannen Chris Louis petats.

- Jag kan acceptera att vi förlorar mot bättre lag. Men inte att vi inte bjuder till strid, förklarade Kaparnas lagledare Håkan Rahbe sin laguttagning.

Och satsningen såg länge ut att gå hem.

- Deras reserv Daniel Nermark var ju riktigt bra, konstaterade Andreas Engh.

- Men vår junior, Linus Sundström, är ju bättre än deras. Det ger ju i alla fall 3-3 i reservheaten.

Mer läsning

Annons