Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fahlén till Gränges?

Annons

- Det var långt gånget med Gripen Trollhättan, men eftersom Broberg vill ha bra betalt för mig har det blivit en förhandlingsfråga och det ser trögt ut med en övergång nu, säger Pär.

Han är ganska besviken på Broberg, eftersom Gripen numera är ett division 1-lag och knappast kan betala särskilt mycket för den 23-årige mittfältaren/anfallaren.

- Det känns bedrövligt.

Men det finns fler alternativ. På fredag åker Pär till Motala för att diskutera en eventuell övergång till allsvenska IFK Motala.

Skulle det inte bli något där finns intresse från fler klubbar: norska mästarlaget Mjöndalen, division 1-laget Skutskär och så nyblivna division 1-laget Grängesberg.

- Visst är Grängesberg ett alternativ, det skulle faktiskt vara jätteroligt att komma hem och spela.

Men det finns några krux som gör att det alternativet ändå känns avlägset i nuläget. Pär spelar hellre i ett allsvenskt lag, flickvännen vill helst inte bo i Ludvika ("Hon vill helst flytta långt bort eller bo kvar i Sandviken") och så är det det där med arbete.

- Det kan vara svårt att få jobb i Ludvika, de i Grängesbergs BK håller nu på och undersöker om det går att hitta ett jobb för mig på ABB. Jag kan anpassa mig till det mesta, så går det att lösa arbetsfrågan så...

Nu går han hemma i Sandviken, där han tidigare studerat på bandygymnasiet och spelat för SAIK, och funderar hur det ska bli framöver.

- Jag skulle vilja ha klart med en ny klubb så fort som möjligt, men det lär nog dröja några veckor till.

HENRIK SCHMIDT

Mer läsning

Annons