Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fahlén lämnar SAIK

Annons

- Jag har kontakt med två allsvenska klubbar och inom två veckor bör det vara klart, säger Pär.

Ryktet förtäljer att det hetaste alternativet heter Broberg.

Pär Fahléns kontrakt med svenska mästarna går ut efter den här säsongen och han är realist:

- Jag har en känsla av att SAIK inte vill förlänga mitt kontrakt men jag tycker också själv att det är läge att byta klubb.

Han låter besviken men lägger absolut inte skulden på SAIK för att han under sina tre säsonger i A-truppen inte tagit en ordinarie plats:

- Nej, det beror mycket på mig själv också. Jag har nog varit för rädd att misslyckas när jag fått chansen. Med så många stjärnor är det lätt att man inte vågar spela ut.

Den här säsongen har han gjort tio matcher i SAIK-tröjan och lika många i division 1-klubben Forsbacka, som "Stålmännen" har ett nära samarbete med.

En knäskada hämmade Pär en period i vintras plus att han i en kvalmatch mellan Forsbacka och Vesta råkade riktigt illa ut.

- Vi hade hörna, berättar Pär. Jag smög upp bakom skytten när hans klubba gick av och den lösa delen flög upp och skar upp ena örat på mig. Det var maximal otur.

Med blodet rinnande bar det av till Gävle sjukhus men där var väntetiden åtta timmar på akuten.

- Vår klubbläkare ryckte in och sydde örat med sju stygn.

Det är tre spelare, förutom Pär, som alternerat under säsongen mellan Sandvikens AIK och Forsbacka.

- Jag har inte haft någonting emot det, huvudsaken är ju att jag fått spela bandy, säger Pär, som gick ut gymnasiet förra sommaren och sedan dess haft en del uppdrag inom just bandygymnasiet.

- Skolbänken vill jag inte tillbaka till utan jag vill ha ett jobb vid sidan om bandyn, förklarar Pär, som lämnade Grängesberg 1998 för bandygymnasiet och Sandvikens AIK.

Nu söker han nya vägar i sin bandykarriär.

TORBJÖRN SVENSSON

Mer läsning

Annons