Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Få ljusglimtar i vintermörkret

Annons

KOMMENTAREN

Absolut inget märkligt med det. Så här är det i en liten landsortsstad med små resurser. Ena säsongen är det hockeyn som lyfter, nästa bandyn och så vidare. Men aldrig till de riktigt höga höjderna.

Ändå är jag som alla andra. Jag hoppas och tror att det lag som förra säsongen tog ett kliv upp i seriesystemet ska fortsätta på framgångsvågen säsongen efter.

Men, nej då. Det blir aldrig så.

Den här säsongen utgör inget undantag.

Klart godkända betyg måste delas ut till IBF Ludvikas dam- och herrlag. Båda är klara för kval till division 1 och mycket mer går inte att begära.

Och skulle något av lagen ta klivet upp är det bara att tacka och ta emot.

Ludvika HF:s damer har också svarat för en bra säsong. Det har länge lutat åt serieseger och en division 1-plats men senast blev det ett bakslag, storförlust hemma mot Rosersberg. Arbrå gick därmed förbi LHF i tabellen.

Ett bevis för att det unga LHF inte pallar för trycket? Kanske.

Men än är det inte avgjort och nu gäller det för tränaren Åke Jakobsson att få tjejerna att koncentrera sig på handbollen och glömma det här med serieseger.

Tyngre då för LHF-herrarna, som har tre matcher kvar och fortfarande är jumbo, fyra poäng bakom Hallstahammar.

Sorry Olak Brunnström och kompani, det här går inte.

En satsning har dock aviserats från LHF-håll. Gott så, men det känns en aning märkligt att den ska komma när laget, troligen, är i trean. Det har varit bättre om den kommit inför den här säsongen.

Möjligen var inte klubbens ekonomi i balans då, men i alla fall.

Bandysäsongen är sedan en tid tillbaka slut för Grängesbergs BK och Heros BK. En blytung säsong i en krisstämplad sport.

Visserligen tog sig GBK till play offserien, men gjorde där blekt intryck och slutade näst sist. Var laget nöjt med att ta sig vidare i tvåan?

Och så Heros som för andra året i rad hamnade på nedflyttningsplats, sist i vårtvåan. Smedjebacksklubben kan nu bara hoppas på en vakans och en gratisplats i tvåan.

Smedjebacken HC håller som bäst på och spelar kval för att försöka hålla sig kvar i ettan. Bortsett kvalet har SHC hållit den klass som förväntades. Det vill säga konstant i den nedre regionen av tabellen.

Skulle SHC klara nytt kontrakt har klubbens styrelse en grannlaga uppgift framför sig eftersom flera spelare aviserat att de tänker lägg av.

Klubben saknar egna förmågor som håller för spel i ettan. Hur ska SHC lösa det? Värva eller låta de spelare som finns tillgängliga köra vidare nästa säsong?

Väljer klubben det sistnämnda alternativet tror jag att det blir ett sportsligt bakslag som kommer att kännas många år framåt.

Grannklubben Ludvika Hockey gjorde vad man kan begära i dalatvåan och står bättre rustat än SHC.

Ludvika har i vinter haft två juniorlag i seriespel och flera av ungdomarna har spelat i A-laget hela säsongen.

Det alltid lika svårt att förutsäga utvecklingen hos unga idrottare och hur många av Ludvikas juniorer som kan bli riktigt bra är omöjligt att säga. I rätt omgivning kan det bli många. Så därför tror jag att det skulle vara nyttigt att till nästa säsong få in ytterligare ett par rutinerade spelare i laget.

Men än är vintersäsongen inte slut. Spännande kvalmatcher väntar i innebandy och hockey.

Mer läsning

Annons