Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Exotiska djur i Mellsta

Annons

En gång om året brukar det vimla av exotiska djur i Mellstaområdet.

Allt från amerikansk ekorre till pampig kronhjort brukar dyka upp på de mest kluriga ställen.

Ja, i år fanns det till och med en krokodil utplacerad som ett svårträffat villebråd.

- Och träffpunkten på den senare ligger lågt, strax över markytan, vilket ställer till problem för skyttarna, säger Lars-Göran Käck.

Vilken tillsammans med Peo Gunnars ställt samman de två banor som deltagarna i BK Dalpilens tävling, 3D-Ettan, hade att klara av under några intensiva timmar på söndagen.

Totalt hade 77 bågskyttar, från 20 klubbar och fem distrikt letat sig till Dalpilens klubbstuga i Mellsta.

Dessa fick vara med om en jobbig tävling, där en rejäl regnskur gjorde underlaget halt och vållade deltagarna stora problem.

- Jag halkade och höll på att tappa samtliga pilar, berättar Andreas Hansson, en av många talangfulla bågskyttar i hemmaklubben.

Andreas lyckades dock hålla tungan rätt i mun. Hans 335 poäng räckte till seger, 32 poäng före klubbkompisen Joakim Arnberg.

3D-Ettan är en jaktstig. De tävlande hade att avverka två banor, runt 6-7 kilometer vardera, båda med 15 utsatta viltmål där bara en pil fick avlossas.

För att lyckas i denna tävlingsform gäller det att vara duktiga att bedöma avstånd, vara en träffsäker och duktig skytt samt ha god kondition.

Många meriterade bågskyttar deltog på söndagen. Bland annat unge Mikael Roos, från Tyresö, som i år tagit dubbla individuella VM-silver i fältskjutning för juniorer och kadetter i Kroatien och England.

14-åringen gjorde ett mycket bra resultat, han sköt 399 av otalt 450 poäng, vilket gav seger i HC16. Bäst av samtliga var Christofer Herfindal, Igelboda, som fick 421 poäng och var en av totalt 17 som hade 30 träff, det vill säga inte bommade ett enda mål.

BK Dalpilen tog två segrar, förutom Andreas Hansson (HK13) toppade även Erik Evertsson (HCK10) prislistan.

Försvarade dalaäran med bravur gjorde även Bosse Lindgren (HF19), Korsnäs, Lars-Göran Fröjdhammar (HK60), Siljanspilen och Erik Hjort (K19), Säter, som också blev vinnare.

CARL-JOHAN GOTH

Mer läsning

Annons