Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Exet gjorde sin plikt

Annons

Nio år gammal har Nyby Exet hunnit bli. Efter en del skadebekymmer finns han nu på Eskilstunaamatören Marie Anderssons träningslista. Fortfarande är det dock förre tränaren Mikael Lindmark som sköter tömföringen. Och det är inte så konstigt. Det handlar nämligen om mor och son.

- I dag blev han lite rullig från start när vi körde med hakar i bakskorna. Han passade nog inte riktigt på banan, men avgjorde ändå säkert till slut, berömde "Micke" som säkert får förtroende av mamma även när det handlar om V75 framöver.

Hemmatränaren John Byström tog seger nummer 16 för året när han vann med knepige men fartfyllde Storgårds Killen.

- Det var jobbigast innan start, konstaterade Byström efter loppet och tänkte på hästens uppträdande innan start.

Het och besvärlig såg nämligen Storgårds Killen ut innan loppet. På kommandot "kör" såg det dock annorlunda ut och Smedjebackshästen drog direkt till ledningen.

- Han var likadan på Gävle nyligen. Då galopperade han, men i dag var det stabilt, konstaterade John som därmed passerade fjolårets siffror vad gäller antalet segrar.

Storgårds Killen gav aldrig konkurrenterna någon chans. I ett jämnt tempo drog han undan till säker seger på 1.27,7/2140 meter, medan favoriten Vinning Kos gjorde en slät figur i kön.

Efter en tuff inledning blev det köhästarna som gjorde upp i V54. Segrande ur striden gick Solvallas Hans-Åke Johansson bakom Monias Gift.

- Det passade oss perfekt där vi satt. Redan på sista långsidan tyckte jag att de hade det kallt i täten och hästen vann lätt, sade Johansson i vinnarcirkeln.

Amatören Samuel Rehn fick nöja sig med en andraplats bakom tvåårige Beauzac, men uppvaktades ändå i vinnarcirkeln. Som banans och landets mest segerrika amatör.

- Jätteroligt så klart, konstaterade Samuel. Nu ska jag bara fundera ut hur jag ska få mina hästar att hålla formen hela året också.

-På slutet har de tappat formen runt midsommar och en tid framåt, men det hoppas jag ändra på under 2007, berättade Rehn som under nyårshelgen har sin Good Grief till start nere i Frankrike.

PATRIK ANDERSSON

Mer läsning

Annons