Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Examensprov för Falu FK

/
  • Spelklar. Tidigare skadade nyckelspelaren Niklas Forslund är klar för spel mot Östersund i eftermiddag.

Annons

- Ja, det känns som en liten examen. Vinner vi i eftermiddag tycker jag vi kan summera en klart godkänd vårsäsong. Skulle vi däremot förlora blir det ett sommarlov under strecket och det är förstås inte godkänt. Så dagens match påverkar verkligen betyget, säger Niklas.

Själv har han varit en av FK:s absolut bästa och viktigaste spelare under våren.

- Jag är hyfsat nöjd med de första sju-åtta matcherna. Sedan har jag haft lite problem och spelat halvskadad. Det har naturligtvis påverkat.

Senast är det en sträckning i ena skinkan som ställt till problem. Mot Skiljebo i söndags kunde han inte vara med alls.

Över huvud taget har Falu FK:s backlinje tillsammans med målvakten Janne Kivineva varit lagets starkaste del under våren. Och det har ju sin förklaring.

- Det betyder naturligtvis mycket att vi spelat tillsammans nästan hela säsongen i fjol i Falu BS och så i vår. Och när Johan Adolfsson blev skadad har "Luggen" (Tomas Johansson) kommit in och kompletterat jättebra.

Hur viktig är dagens match?

- Den är jätteviktig. Vinner vi så klättrar vi en bra bit i tabellen, vinner vi inte sätter vi onödig press på oss själva inför hösten. Och jag tycker vi har ett tillräckligt bra lag för att hänga kvar utan problem.

Inför dagens vårfinal mot Östersund väljer FK-tränaren Peter Moberg att låta Anders Källgren, som hoppade in med kort varsel mot Skiljebo och var riktigt bra, fortsätta till vänster på mittfältet. I övrigt blir det samma lag som i merparten av vårmatcherna.

Högt på önskelistan: Att forwards börjar göra mål igen. På tolv matcher har trion Lund, Eklund och Melin bara gjort fem.

- Det är naturligtvis inte tillräckligt. Men vi har skapat chanser och hoppas det lossnar i avslutningarna, säger Moberg.

Helst redan i eftermiddag, förstås.

Fakta: FK-laget

Falu FK:s lag mot Östersund i eftermiddag:

Janne Kivineva - Magnus Korsgren, Niklas Forslund, Johan Ejelöv, Tomas Johansson - Andreas Hedlund, Bernhard Nyström, Johan Engström, Anders Källgren - Johan Eklund, Johan Lund.

Ersättare: Henrik Fjellstedt, Björn Sjöberg, Kristoffer Melin, Sherko Ahmadi, Samir Skrijelj

Mer läsning

Annons