Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Evertsson: Vi ska bygga långsiktigt och långsamt

Annons

uNu gäller plan B för Brage.

Men kruxet är - planen är inte klar.

- Vi ska träffa spelarna först, och vi i styrelsen ska sätta oss ner och ta ett beslut. Vi har jobbat fram ett förslag, säger ordförande Peter Evertsson.

Brage har en tung tid framför sig. Det gäller att få ihop ett så pass slagkraftigt lag att man får sponsorer att stanna, och kanske till och med får nya sponsorer.

- Sambandet mellan intäkter från sponsorer och sportsliga framgångar är ofta tätare än man tror. Vi klarar inte att ha ett elitlag utan bra ekonomi, säger Peter Evertsson.

Han vill inte gå in på detaljer kring planen, men låter oss förstå att Brage nu ska ta itu med sina problem.

- Vi har haft det besvärligt i många år nu, speciellt ekonomiskt. Det blir någon form av nystart och vi ska bygga långsiktigt och långsamt. Vi måste också se till att sänka spelarbudgeten, som den här säsongen höll medelklass i Superettan.

Peter Evertsson delar också ut en känga till spelartruppen:

- Vi har märkt hela året att spelartruppen inte haft moralen eller kraften att stå upp när det gäller som mest.

En satsning på klubbens talanger, födda mellan 1985 och 1987, ingår i förslaget som ska diskuteras, och förhoppningsvis klubbas på tisdag kväll.

- Sedan måste vi hitta en bättre harmoni och en bättre miljö för laget. Varje säsong innehåller lika många händelser som fem år av ens privata liv. När det dessutom gått dåligt har det blivit ännu tuffare och den här säsongen har varit extra turbulent, säger Peter Evertsson.

I dagsläget finns frågetecken kring det mesta. Evertsson och hans kompanjoner i styrelsen har mycket jobb framöver.

RONNIE CARLSSON

Mer läsning

Annons