Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Eva och Ida framgångsrika

Annons

Under tre dagar har IFK Mora stått som värd för junior-VM test i orientering. Tävlingsplatser har varit Rödmyren, Gesunda och Våmhus.

Två Moralöpare som gjort fina insatser är Eva Svensson och Ida Johansson.

- Två tjejer som verkligen har framtiden för sig, konstaterade Moraledaren Björn Wrahme.

Eva kom fyra i fredagens sprint på Rödmyren och hon blev trea i söndagens långdistans, som avgjordes i skogarna kring Våmhus. Ida tog en glädjande tredjeplats i lördagens medeldistans i Gesunda.

På långdistansen, 8,5 kilometer och 17 kontroller, gick det sämre för Ida.

- Usch, jag har sån kramp i magen att jag nästan inte kunde springa. Jag fick lov att gå efter varvningen

Hon var verkligen inte nöjd med 16:e platsen mer än tio minuter efter suveräna segraren Elin Skantze, från Järla IF, som vann alla tre disciplinerna och övertygade stort trots en ömmande vadmuskel.

- Jag tänkte bryta ett tag, jag har problem med ett muskelfäste. Nu ska jag hem och vila, konstaterade Elin, som med all säkerhet hör till de sex löpare som tas ut till VM i Litauen.

På onsdag ska truppen offentliggöras. Om någon Moralöpare finns med där var osagt på söndagen. Orienteringsförbundets representanter Annelie Östberg och Martin Johansson ville inte yppa något.

- Jag vet ingenting än, sa Annelie.

Att döma av insatsen under JVM-testet bör Eva Svensson vara den Dalalöpare som har störst chans att slå sig in i VM-truppen. På herrsudan finns ingen som är i närheten.

- JVM-testet gick ungefär som jag hade hoppats, konstaterade Eva.

För IFK Moras del blev JVM-testet en succé. Varierad terräng och väl genomförda tävlingar, långdistansen blev den sjunde tävlingen på 16 dagar, med speakern Olle Andersson som en synnerligen förträfflig sambandslänk mellan löpare och publik.

Orienteringsförbundets företrädare var helnöjda.

- Det här har varit perfekt med tanke på att terrängen liknar den i Litauen, sa Martin Johansson.

BIRGER NYLÉN

Mer läsning

Annons