Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ett tag från OS-biljetten

Annons

Helgens världscup var kvalificerande för OS-kvalet om två veckor i Luzern, Schweiz, där tre restplatser till Aten ska delas ut.

Och Lassi Karonen följde upp sin starka insats i semifinalheatet i singelsculler 2 000 meter i fredags med att komma femma i lördagens final.

- Jag öppnade väldigt hårt och efter halva loppet orkade jag inte riktigt. Men det var nyttigt att prova hur långt man kommer, säger Karonen, som hade en roddare efter sig i mål.

I Luzern, dit han tog sig via insatsen i München, måste han ha fler bakom sig.

- Det kan komma till fler som inte var med här, sådana som inte heller är kvalade också. Men jag har en rimlig chans i alla fall. Om jag lyckas lika bra som i München finns det en chans, säger Lassi.

Leksandskillen som numera bor i Uppsala sa upp sig från jobbet som byggnadsingenjör vid årsskiftet för att satsa på rodden och OS - i Peking 2008.

- Det är först nu på slutet, när det gått så pass bra, som jag har börjat satsa mot Aten. Jag hade inte trott tidigare att det skulle gå så här bra. Det här var ytterligare ett steg på vägen, men många roddare är som bäst när de är uppemot 40 år, säger 28-åringen.

Om två veckor kan han ha OS-biljetten...

MARKUS JOSEFSSON

Mer läsning

Annons