Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ett svettigt läger

Annons

Huvudnumret under det tre dagar långa lägret var en multisporttävling, där det krävdes mycket av varje individ för att klara av det hela.

- Jag hade lagt en bana som jag räknat med att alla inte skulle klara av. Men där fick jag fel, alla tog sig runt, säger Klas.

- Tävlingen var upplagd som lagtävling, och vissa behövde hjälp av sina kamrater för att ta sig runt. Men det var också ett moment jag ville få fram, säger Klas.

50 minuter paddling, 14 km cykel med 300 meter stigning upp för slalombacken i Säfsen, 7,5 km löpning och en avslutande simtur på 400 meter var vad som väntade.

Något som blev till en jobbig strapats i det varma vädret.

- Cyklingen uppför slalombacken blev en riktig "mördartävling". Vi fick lov att lägga in extra vätskekontroller, berättar Persson.

- De främsta syftena med tävlingen var dels att deltagarna skulle utmana gränserna, dels att hjälpa varandra och växa som person. Jag tror alla kände sig nöjda när vi åkte hem, fortsätter IBF-coachen.

Alla lägerdagarna innehöll diverse tävlingar. På fredagen var det femkamp med fisketävling, där Camilla "Katsrullen" Granelid hanterade fiskespöet bäst.

På avslutningsdagen var det frågesport.

Mellan alla tävlingar fanns teori om målsättning och teori om taktik inlagt.

- Lägret ska framförallt ses som ett "svetsarläger", tjejerna skulle svetsas samman ytterligare, säger Klas Persson.

Alla tjejer i A-truppen fanns med i Säfsen. Linda Larsson, på väg tillbaka efter en korsbandsoperation, och Caroline Bergius, handskadad, tvingades dock ta det lite lugnare än de andra.

ANDERS NORIN

Mer läsning

Annons