Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Ett stort misstag"

Annons

När kommunstyrelsen i tisdags sade sitt om planerna för den nya multiarenan var det mest glada miner som syntes. Men för Falu IK:s fri- idrottssektion var beskedet allt annat än positivt.

Sedan lång tid tillbaka har klubben velat få en 110-meters löparbana i anslutning till friidrottshallen. Men enligt de nya planerna skrotas det förslaget. Istället ska 110-metersbanan hamna i den nya hallen, mellan bandy- och hockeyplanen.

- För oss är det inte ett alternativ. Det är helt uteslutet att träna på två ställen, säger Björn Lindgren.

- Alla som vet något om idrott måste ju förstå att det här tokigt. Det är bara politikerna som tycker att det är en bra idé.

I ursprunget var det förslag som kommunstyrelsen sagt ja till två helt skilda förslag. Bandyn ville ha sin hall och friidrotten ville bygga till sin bana, vilket skulle göras möjligt genom ett bidrag från kommunen på 600 000 kronor.

Men nu har alltså kommunstyrelsen föreslagit en kombinationslösning.

- Jag kan förstå att fri- idrotten hellre skulle ha haft allt under ett tak, men det är bara hundra meter mellan arenorna. Och i valet mellan att inte få något och att ha banan tvärs över borde väl det senare vara bättre, säger kommunstyrelsens Jonny Gahnshag (s).

Björn Lindgren håller inte alls med.

- Vi säger ingenting om bandyhallen, det är deras sak. Men nu har politikerna hittat en yta mellan planerna där en löparbana får plats och då tycker de att det är smart att lägga löparbanan där. Men vi kommer inte att ha någon användning för den.

Kommunstyrelsen har nu lagt ut ärendet på utredning. Kommundirektören Torkel Birgersson är ansvarig för detta.

- Jag kommer att ha fortsatta diskussioner med alla parter. Den 27 februari ska jag presentera vad jag kommit fram till, säger han.

STEFAN ÅBERG

Mer läsning

Annons