Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ett stort mål är SM i Falun

/
  • Inte belasta. 23-årige Sara Lindborg, med rötterna i Falun och Dalarna, laddar för ännu en skidsäsong i längdskidlandslaget. Siktet är inställt på bland annat Väldscuppremiären i november och SM i Falun 2008. Sen en tid tillbaka har ett överansträngt knä stört uppladdningen och på måndag träffar hon landslagsläkaren. Mycket tyder på att det under en tid kommer att handla om att inte belasta knät under träning.

Annons

Ett litet orosmoment i form av ett överansträngt vänster knä har dock stört henne under den senaste tiden.- Jag har talat med landslagsläkaren och han ska titta på det på måndag. Det kan nog ta några veckor att bli kvitt det överansträngda, om den bedöms som lindrig, säger en hoppfull Sara Lindborg.

Mycket tyder på att hon inte kommer att kunna delta med skidlandslaget vid fjällorienteringen i Bruksvallarna i början på augusti.

- Det lutar åt att jag inte kommer att vara med där. Träningen framöver kommer framför allt att handla om att inte belasta knät, bland annat handlar det om att bara staka vid träning på rullskidor, säger Sara.

I början på september är nästa landslagsläger inplanerat för Sara med bostadsadress i Östersund. Då väntar ett träningsläger med glaciärskidåkning i österrikiska Ramsau.

- Men det handlar även om mycket individuell träning fram till dess, berättar Sara Lindborg, som även påpekar att hon inför varje säsong försökt höja sig ett snäpp träningsmässigt för att därmed göra fortsatta framsteg i skidspåret.

Hur är stämningen i damlandslaget med tanke på den turbulens som rått i herrlandslaget med bland annat enskilda avhopp?

- Det är väldigt bra stämning i damlandslaget.

Hur går tankarna inför kommande säsong?

- Jag känner mig väldigt motiverad och jag vill givetvis prestera ännu bättre i år.

Blir det något mer besök i uppväxtorten?

- Jag var i Falun under midsommar och kanske blir det ett besök någongång augusti, säger den forne Korsnässkidåkaren.

Mer läsning

Annons