Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ett steg närmare OS

Annons

En OS-plats kommer allt närmare för Vansbrotjejen med tanke på de fina resultat hon gjort så här långt.

- Ja, nu har jag gjort vad jag kan på hemmaplan. Vi får se hur långt det räcker. Det har gått väldigt bra, och jag tror att jag hittat formen. Förhoppningsvis ska det bli ännu bättre, säger hon.

Förbundskapten Inge Bråten har tidigare deklarerat att om inte de svenska landslagstjejerna visar bättre takter ute på världscupen blir det förändringar i truppen.

Men kräftgången fortsätter för de svenska damerna som är i Kanada och kör världscupen.

I lördags var IFK Moras Elin Ek bästa svenska dam med en 22:a plats.

De svaga svenska resultaten öppnar naturligtvis möjligheter för Anna-Karin Strömstedt som visat att hon är bäst av svenskorna på hemmaplan.

I helgen kom också ett telefonsamtal från andra sidan Atlanten. Förbundskapten Inge Bråten ringde Anna-Karin och meddelade att hon är uttagen till det svenska lag som åker till världscuptävlingarna i tjeckiska Nove Mesto mellan jul och nyår.

- Det kändes skönt att han ringde. Det ska bli roligt att få åka i väg. Så det blir kanske att fira nyår i Tjeckien, säger Anna-Karin.

Anna-Karins segermarginal i Intersport Cup var på lördagen en sekund till kinesiskan Wang Chunli. Trea kom Kina Swidén, Piteå.

I herrklassen blev IFK Moras Rickrad Andreasson bäste svensk med en fjärdeplats. Moraåkaren var "omringad" av norrmän och kineser. För vann gjorde norrmannen Morten Eilfsen före kinesen Zhang Qing. På tredje plats var det också norskt genom Chris Jespersen.

I söndagens sprinttävling var Anna-Karin egentligen aldrig hotad. Hon vann kvalet med drygt fem sekunder och i finalen hade hon allt under kontroll.

Tvåa i sprintfinalen blev Ingrid Vikman från hemmaklubben Östersunds SK. Trea slutade Ida Ingemarsdotter och fyra IFK Moras Sofia Bleckur som gick från klarhet till klarhet. Sofia var nämligen tia i kvalet.

I herrarnas sprint vann Fredrik Persson, Åsarna före klubbkompisen Gustav Berglund. Falun/Borlänges Petter Myhlback slutade trea.

GUNNAR BÄCKE

Mer läsning

Annons