Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ett steg framåt för Lassi

Annons

- Jag är nöjd med helgen och det känns som jag tagit ett stort kliv framåt. Nu känns det som jag kan vara med och utmana de bästa, berättar Lassi Karonen

Brudpigaroddaren var tvåa i sitt kvalheat under fredagen och visade god form i kvartsfinalen under samma dag. Den vann han klart.?

- Det blev väldigt snabba förhållanden vid tävlingen i Amsterdam. Det rådde stark medvind och egentligen trivs jag som bäst, när det är lite tyngre förhållanden i vattnet. Men det kändes genast positivt, när tävlingarna sparkade igång, säger Lassi.?

I lördagens semifinal blev det en bronsplats för Lassi, vilket gav honom en finalplats i A-finalen under söndagen.?

- Jag kände att jag var med bra från starten och hade planerat att gå relativt hårt de första 500 meterna i finalen. Därefter skulle jag dra ner på tempot något fram till de avslutande 500 meterna till mål, berättar Lassi.

Det blev en hård strid mellan i stort sett hela finalfältet på sex roddare i singelsculler under de sista 200 meterna. Lassi skar mållinjen som femma. Segrade gjorde Ondrej Synek från Tjeckien.?

- Det här kändes som ett bra steg i rätt riktning, samtidigt som jag tycker att det har lossnat för mig nu, menar Karonen.

Nästa tävling för Lassi är till helgen, när det vankas landskamp i finska Tammerfors mellan Sverige, Finland och Estland.

Mer läsning

Annons