Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Ett skräckexempel"

Annons

Inför årets säsong, den första med en rak elitserie för damerna, presenterades ett spelschema som fick de flesta att höja på ögonbrynen.

IBF Falun, till exempel, inledde säsongen med fem hemmamatcher i rad för att senare under säsongen inte ha en enda hemmamatch på en och en halv månad.

I dagsläget har Dalen 23 spelade matcher medan flera andra lag endast har spelat 19.

– Det är inte rättvist ur en sportslig aspekt. Tabellen säger ju i princip ingenting, menar Dalbjer.

Den som hoppades på en förbättring till nästa år får fortsätta vänta.

Vid elitkonferensen förra helgen kom man fram till att spelschemat blir så gott som identiskt även nästa säsong.

Dessutom väcktes ett förslag som fick IBF Falun att reagera mycket starkt. En representant för Boden som sitter i tävlingskommitén föreslog en geografisk uppdelning som skulle innebära att Falun skulle spela enkelmöten borta mot Norrlandslagen och dubbelmöten mot lag som ligger betydligt närmre.

– Ett riktigt skräckexempel! Det vore helt värdelöst för oss att spela dubbelmöten mot Balrog och Rönnby och sedan åka upp till Boden för ett enkelmöte, säger Dalbjer.

Även om detta förslag inte skulle gå igenom kommer serien att fortsätta vara avig på grund seriens stora geografiska spridning tillsammans med klubbarnas små ekonomiska muskler.

– Jag förstår ju att det handlar om ekonomi och i stort sett tycker jag att det är rätt med dubbelhelgerna. Men att upplägget skiftar så mycket för lagen tycker jag är värdelöst, det blir en väldigt orättvis serie, säger Dalbjer som anser att Falun haft tur med sitt spelschema.

– Många har haft det betydligt värre. Jag tycker att det är skrämmande att man inte tar tag i situationen.

Det definitiva spelschemat kommer att presenteras efter säsongens slut.

Mer läsning

Annons