Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ett proffs i julruschen

Annons

När det är juletid gör Magnus alltid sitt yttersta för att komma hem och hjälpa familjen i butiken. I torsdags kväll kom han till Ludvika, redan i går gjorde han ett kortare besök i affären och i dag, julafton, hugger han i på allvar.

- Det har blivit en tradition att komma hem och hjälpa till. Det är ju ett familjeföretag och nästan enda chansen att träffa pappa, mamma och brorsan är att vara här i affären. De sliter som vargar med det här, inte minst under julveckan.

På jualftons morgon får Sven-Eric och Inger Jernemyr stanna hemma och ägna sig åt lite julstök, medan sönerna hjälper övrig butikspersonal med att få ruljansen att flyta.

- Jag och "Fredde" får chansen att prata lite medan vi jobbar, vi har alltid gjort så här på julafton. Klart att man vill hjälpa till, jag vet ju hur viktig den här veckan är för företaget, säger Magnus Jernemyr.

Det händer att han hoppar in och hjälper till i butiken även sommartid, men annars är det full fokus på handbollen.

Och där är det bara framgångar att rapportera. Magnus har blivit bofast i landslaget, som stark försvarsspelare, och har även stor lycka som proffsspelare i spanska förstaligan med Torrevieja.

- Jag stortrivs där nere och håller just nu på och förhandlar med klubben om ett långtidskontrakt.

Tror sjutton att han trivs i solen på Costa Blanca, där han bott sedan i februari.

- Vi har väl en 17-18 grader varmt om dagarna just nu, säger han, och berättar att det krävdes en del klädinköp på torsdagen för att han inte skulle frysa så häftigt hemma i Sverige.

Efter ett par dagar i Ludvika väntar ett snabbesök hos en kompis på Sollerön innan det bär av till Göteborg och vidare till landslagssamling inför sex VM-kvalmatcher i januari.

- Vi börjar mot Turkiet i Landskrona den 4 januari, berättar Magnus.

Dubbelmöten väntar i en grupp där också Belgien och Vitryssland är med. Segrande lag spelar sedan ytterligare ett kval, i juni, för att kanske nå VM-slutspel.

För Magnus Jernemyr är formen utmärkt. Under hans tid i Spanien har träningsdosen ökat, vilket gjort honom både starkare och smidigare.

- Jag har fördelat vikten bättre, har mer muskler och känner mer harmoni i kroppen.

Efter en svår nackskada 1998 är det bara uppåt för den två meter långe gamängen, som till följd av uppväxtorten dras med smeknamnet "Orsa".

- Jag är glad att jag stod ut med allt som krävdes för att jag skulle komma tillbaka till handbollen efter skadan.

- Nu känns det som om jag kan fortsätta spela 6-7 år till.

HENRIK SCHMIDT

Mer läsning

Annons