Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ett mekka för hästar

Annons

- Idén om ett nytt "Romme Horse Arena" är tämligen ny och när frågan nyligen diskuterades vid travsällskapets årsmöte, beslutade medlemmarna att vi från styrelsen skulle fortsätta att utreda frågan, berättar Nygård.

Travsporten brottas med vikande publiksiffror och de styrande inom sporten har insett vikten av nytänkande. Både vad gäller nya tävlings- och spelformer, samt alternativa arrangemang i och runt travtävlingarna. En annan angelägenhet för landets travsällskap är att, i allt större utsträckning, hyra ut travbanornas lokaler de dagar de står outnyttjade.

- Förra sommaren arrangerade vi bland annat ridtävlingar på travbanans innerplan, avslöjar Nygård och fortsätter:

- Ridsporten har angelägna behov att lösa och kan vi knyta ett ännu större folk- och hästintresse runt travbanan, ger det i sin tur andra positiva synergieffekter.

Vilka effekter tänker du på?

- Ju mer folk som rör sig runt vår travbana, desto bättre är det för travet.

- Även fler hästar i området ger till exempel ett större behov av banans ATG-klinik. Vilket i sin tur ger ett större behov av veterinärer.

I planerna att utveckla Rommetravet till "Romme Horse Arena" ingår även bygget av ett ridhus. Kommentar?

- Vi studerar ridverksamheten och försöker nu att sätta oss in i kostnadsbilden för ett ridhus. Underhållsfrågan är exempelvis en stor bit.

- Vi räknar även med att ATG-kliniken ska ha sin beskärda utrymmesdel i ett eventuellt nytt ridhus.

Förtjänsterna och fördelarna med att satsa på Romme, för att knyta ett ännu större och riktat hästintresse runt travbanan, är uppenbara. En uppfattning som delas av Stig Nygård.

- Genom vår travbana finns redan infrastrukturen i form av vägar och parkeringsplatser. De som väljer att satsa, kommer inte precis till obygden, utvecklar han i lite skämtsam ton.

Stig Nygård är även noga med att betona:

- När och om det blir en satsning, är det viktigt att investeringarna inte ska äventyra travsportens prispengar.

- Vem som sedan ska äga vad, i detta tilltänkta hästsportcentrum, är i dag för tidigt att säga.

Hästintresset är stort i distriktet. Både på trav- och ridsidan. Två verksamheter och näringar som snart kan komma att husera under samma tak ute på Tunaslätten.

PER-ÅKE GRANLUND

Mer läsning

Annons