Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ett mål att minnas

Annons

"Kentafoppa" förresten, inte brukar väl BHF-målkungen Carlsson kallas för det?

Nej, men efter 2-1-målet med en sekund kvar av första perioden i går kan det bli hans nya smeknamn.

För i spel fyra mot fem snodde Andreas Carlsson pucken av Tierpcentern Per Andersson och fri med målvakten Daniel Svedin åkte Andreas åt vänster, men lade över pucken till höger och föste in den med enhandsfattning i tom bur.

Som "Kenta" Nilsson lurade John Vanbiesbrouck i Globen-VM 1989. Eller som "Foppa" Forsberg "gjorde frimärke" av Corey Hirsch i Lillehammer-OS 1994.

-Jag hann inte fundera, det var först efteråt som jag kom på hur snyggt det var, säger Andreas Carlsson med ett försynt leende.

Har du gjort ett sådant där mål förut?

- Aldrig i match men ganska ofta på träning.

Efter det var Borlänge på spåret mot seger i en match som hemmalaget var klart bäst i.

Men det krånglade ändå till sig lite i andra perioden, då BHF sannerligen inte hade domsluten med sig.

Tierp brände dock sina power play-lägen och när sedan kedjan med Andreas Carlsson, Mikael Englund och Henrik Bergenström skapade rena power play-trycket, i spel fem mot fem, kom det viktiga 3-1-målet. Målskytt var återigen Andreas Carlsson.

-Vi fick bra snurr i deras zon där. Det är bara att tacka mina lagkompisar för att jag till slut fick sätta målet.

Efter det var matchen avgjord och en rejäl revansch tagen på Tierp, som på hemmaplan vann med 8-4 i lagens senaste möte. Borlänges tränare Ulf Hall hade all anledning att vara nöjd den här gången.

-Jag var lite orolig för den här fajten eftersom jag mindes den där matchen i Tierp. Men vi gjorde verkligen det vi skulle nu, hade bra fart, höll högt pucktempo och vann närkamperna.

Hall tillägger:

-Jag är stolt över samtliga i laget i dag.

Allra bäst var nämnda kedjan med Carlsson, Englund och Bergenström. Andra som är värda extra beröm i BHF: målvakten Nicklas Westling (som fick spela då Rickard Nilsson halkade och sträckte sig under en joggingtur på söndagsförmiddagen), backen Jan Öhman och forwarden Robert Olsson.

HENRIK SCHMIDT

Mer läsning

Annons