Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ett magiskt par

Annons

Ovanstående påstående är väl underbyggt. Kolla in startlistorna till årets sista V75-finaler annandag jul om ni tvivlar.

Lägg märke till häst nummer fyra i V75-2, Cartwright Cafe. Spana sedan in V75-3 och nummer fem, Foreign Currency. Hästarnas gemensamma nämnare stavas Göran Andersson, till vardags amatörtränare med licensen på Rättvikstravet.

- Att ha fått med två hästar till samma helgs V75-finaler är stort, kommenterar Eva Eek, med anledning av sina starthästar i Klass II-finalen respektive Guldfinalen.

Det är bara att lyfta på hatten. Att lyckas med att kvala in till travets elitserie, dessutom dubbelt upp, med hästar som Rättviksparet inhandlade så sent som i juli, förstärker prestationen ytterligare.

- Det är Görans förtjänst. Han måste ha en god blick för travhästar, berömmer Eva.

- Även fast det tar emot att säga det, fyller hon på med och skrattar.

Nåja, Eva kan nog suga åt sig lite av äran hon med. För det är faktiskt hon som i huvudsak sköter träningen.

- Jag kör med alternativ träning. Det gäller att träna utefter hästens förutsättningar, berättar Eva när vi nyfiket frågar om tillvägagångssättet.

I stallet finns även Dart Road och framgångsrike Baggå Boy med fyra V75-finaler på meritlistan och nästan 400 000 kronor insprunget bara i år.

- Vi är nöjda med travåret, hästarna har ju nästan sprungit in 700 000 kronor tillsammans.

Prissummor som kan öka ytterligare i samband med V75-finalerna. Cartwright Cafe tävlar om ett förstapris på 170 000 kronor och i guldfinalen väntar 300 000 kronor på segraren.

- Cartwright Cafe vinner med rätt lopp. Och det är ett smyglopp som gäller, berättar Eva.

- Bara att få vara med i guldfinalen är en bonus, tar vi sedan något av priskakan är det en framgång, utvecklar Eva om Foreign Currencys möjligheter.

Kajsa Frick ska köra Eva och Görans hästar. Ett bra val, speciellt då Kajsa nu också har hittat storformen igen.

- Kajsa vet hur hon ska köra, tipsar Eva med känsla i rösten.

PER-ÅKE GRANLUND

Mer läsning

Annons