Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ett magiskt köp, Bengt!

Annons

- Jag såg att ni hade Magic Frostline som tipsetta i tidningen. Det har jag ingenting emot, kommenterar Rommeamatören Bengt Johansson, bosatt i Aspeboda.

Håller tipset blir det en skön revansch för Bengt och pappa Christers ögonsten, som galopperade med segerchans i V75 på Bollnästravet för tre veckor sedan.

- Erik Adielsson körde då och han trodde att de vunnit utan galoppen. Men nu har vi laddat för revansch, meddelar Bengt.

Efter Bollnässtarten vann Magic Frostline en säker spetsseger på Romme och just startsnabbheten är vackre Magics kanske bästa vapen.

- Han var bra på Romme. Sista varvet avverkade han efter 1.14 och jag tycker att han har den rätta hårdheten för att matcha V75-konkurrens, utvecklar Bengt vidare.

Magic Frostline utstrålar harmoni och det här är en riktig "glänsputte". Om det hängde på stilprogram på lördag, då hade Magic redan vunnit.

Men nu är det trav som gäller. Och trava kan han, den bildsköne valacken.

- Vi drog springspåret och det blev perfekt. Jag tror det blir ledningen och från den positionen är mycket redan vunnet.

Magic Frostline har vunnit tidigare över lördagens distans och Jim Frick är bekant med Magic, som han kört ett flertal gånger.

- Frick inger respekt och får Magic vara ifred där framme kan det gå vägen, menar Bengt, som smakat V75-segersötma tidigare med stoet Alexia Bay.

- Hon vann tio segrar för oss, bland annat på V75 och "Supersprintern" över 140 meter på Romme 1998, berättar Bengt stolt.

För Magics del handlar det på lördag om att springa ytterligare 2 500 meter. Gör sjuåringen det så bra som vår tipsexpert tror, kan Bengt räkna in ytterligare en värdefull travseger.

PER-ÅKE GRANLUND

Mer läsning

Annons