Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ett helt gäng med nya orienterare

Annons

Nattvandringen är en gammal tradition inom Ludvika OK. Under några år har den dock legat nere. Skälet har varit en dålig nyrekrytering till klubben och brist på ledare.

- Men nu har vi gjort en satsning, säger Rolf Jakobsson, en av LOK-ledarna.

- Vi har en stabil ungdomskommitté, som arbetat tålmodigt under ett par år, och med hjälp av andra klubbmedlemmar har vi kunnat erbjuda bra träningar. Och då kommer också ungdomarna.

Det pirrade säkert i magen på flera av ungdomarna inför nattvandringen. De flesta är i tioårsåldern och då är det rejält häftigt att med bara ficklampa ge sig ut i en okänd storskog, trots att ledare och föräldrar deltar.

Det hör också till, kan det avslöjas i efterhand, att klubbens äldre ungdomar agerar spöken efter vägen och gör allt för att raffinerat skrämma yngre kamrater.

Ett annat inslag under höstlägret var ett klubbmästerskap för nybörjare.

Under säsongen har Ludvika OK haft 40-talet ungdomar i träning. Ungefär hälften deltar varje vecka i träning och har enligt ledarna utvecklats på ett bra sätt.

- De yngre orienterarna har ofta mycket spring i benen och glömmer att läsa kartan. Men den kunskapen har våra nybörjare tagit till sig och det märktes inte minst på vårt "nybörjar-KM", säger ledaren Anneli Tjern.

Ludvika OK satsar nu vidare på att utveckla både föreningen och sporten.

Under vintern kommer de yngre att träna teknik och gymnastik inomhus i Marnässkolan och de lite äldre kommer att ägna sig åt löpträning. Studiecirklar i orienteringsteknik kommer också att genomföras.

- Inför vår nysatsning har vi tagit lärdom av hur vi gjorde på den tiden Ludvika OK hade en mycket omfattande ungdomsverksamhet, berättar LOK-ledaren Jonas Sjöberg, som själv var "ungdom" på den tiden.

- Vi upplever en positiv stämning, en vilja inom hela föreningen att satsa för att utveckla Ludvika OK och orienteringssporten, vilket lovar gott inför framtiden, sammanfattar Rolf Jakobsson.

Mer läsning

Annons