Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ett garv som bådar gott

Annons

Dalahästen gör sin andra raka start i Prix d´Amerique, denna sin tredje säsong under det franska vintermeetinget. Att döma av Westholm har förberedelserna varit ultimata.

- Allt har gått precis som jag har tänkt mig. Super Light sköter träningen kanonbra.

Det låter sig höras?

- Ja, ingen springer ifrån min häst. Och har vi turen på vår sida kan vi nypa fina pengar.

Förstapriset uppgår till ofant- liga 4,5 miljoner kronor, plus tio procent på entréavgifterna.

Flertalet av de franska favoriterna har uppvisat dunkla formkurvor. Så även fjolårets segrare, Jag de Bellouet, innan han slog till i söndagens montélopp, Prix de Cornulier. Världens största montélopp, som "Kannibalen" nu hemförde för tredje gången i rad.

- "Jaggen" kom tillbaka med besked, men många av de andra franska stjärnorna har tävlat mindre bra, konstaterar Westholm.

Bra har däremot den lille svenske krigaren, Super Light, agerat. Det är en delad seger i Prix du Bourbonnais och förra sön-dagens insats i Prix de Belgique, där Super Light fastnade med gott om krafter kvar, ett klart bevis för.

- Vi går invändigt på chans. Både jag och hästen trivs bra på Vincennes och det här ska bli fantastiskt roligt, utvecklar Rommetränaren när vi känner honom på taktikpulsen.

Jörgen Westholms stora satsning på Frankrike avspeglar sig i ytterligare tre starthästar denna vecka.

- På torsdag startar Good As Dollar i ett lopp där förstapriset uppgår till 250 000 kronor.

- På lördag går Robin Q ut i sitt andra montélopp, där förstapriset är på 270000 kronor. Han var grymt bra som tvåa i första montéloppet nyligen och Robin Q är min bästa vinstchans på förhand.

- Rite On Track startar även han på söndag. Detta i ett fyra-åringslopp med 450 000 kronor i förstapris, sammanfattar Jörgen Westholm.

Det kan bli en skön och oförglömlig travupplevelse för "dalamaffian" på söndag.

Svenskintresset i årets Prix d´Amerique är större än någonsin. Förutom Super Light startar fjolårstvåan Gigant Neo, Malabar Circle Ås, Scarlet Knight och Naglo. Även Triton Sund kan komma i fråga i händelse av strykningar.

PER-ÅKE GRANLUND

Mer läsning

Annons