Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ett fräckt tecken för seger

Annons

Tony fick avsluta kvällen med en bakhjulstävling.

- Det är alltid roligt att åka på bakhjulet. Jag har en specialare när jag står på bakskärmen, men tyvärr kunde jag inte bjuda på den med den här cykeln.

Det lilla jippot med bakhjulstävlingen efter matchen fick större delen av publiken att stanna kvar. Publiksiffran var för övrigt årets största, 4575 personer.

I lördagens GP-tävling fick Tony hårt motstånd av Kaparnas polack Jaroslaw Hampel. I går visade Tony än en gång vem som regerar i speedwayvärlden. De möttes två gånger och Hampel var lika chanslös vid båda tillfällena. Däremot tappade Tony en poäng mot Tomasz Gapinski.

Kvällens främste poängplockare var Leigh Adams som körde fullt, 14+1.

Det fanns fler glädjeämnen i hemmalaget. Rickard Sedelius, som bildade reservpar med Niklas Aspgren, var ett.

- Jag ger mig själv godkänt i hemmadebuten. Jag försökte gå in och köra utan press och det fungerade riktigt bra. Framför allt fick jag till starterna, sade Sedelius.

Hans poängskörd stannade vid 6+1. Kollega Aspgren hade en något tyngre afton och slutade på 2+1.

Masarna kontrollerade matchen från det första heatet. Tony och Gary Havelock inledde med en femetta.

Kaparna kom något närmare via ett par toppningar och efter det elfte heatet var ställningen 34-32.

- Då blev det väl lite nervöst för en stund. Men jag vet att vi är starka i slutet, så egentligen fanns det väl ingen anledning till oro, sade en nöjd mastränare, Jonas Grönstrand.

Så rätt så. Masarna vann tre av de fem sista heaten med 5-1.

Kvällens höjdare stod Fredrik Lindgren för. Hans omkörning av Kaparnas Pawel Hlib och Kim Jansson i det tolfte heatet förde tankarna till i lördags och Tonys berömda omkörning i finalen. Okej, Fredrik kanske inte tog staketet till hjälp, men hans ytterrökare höll snudd på Tony-klass.

Den bidrog dessutom till att ställningen blev 39-33 i stället för 37-35. Sannolikt knäcktes Kaparna efter Fredriks omkörning.

- Jag är hur nöjd som helst med laget. Förresten har jag aldrig tvivlat på killarna, sade Grönstrand.

Masarna behåller därmed sin nolla i kolumnen för förlorade matcher. Nästa vecka väntar toppmöte mot serieledande Västervik.

STEFAN ERICSON

Mer läsning

Annons