Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ett dråpslag för Mattias

Annons

Det var i söndags kväll som åkarna fick beskedet av sportchefen Patrick Serra och ordföranden Sten-Erik Zettervall.

- De ville informera oss i god tid så vi kan börja leta klubbar inför nästa säsong, säger Mattias.

- Men att hitta ett nytt stall är inte alldeles enkelt. I Sverige finns inget som har de resurser Team Mälarenergi haft och hela upp-lägget här har passat mig perfekt. dels med gänget som tränar tillsammans, dels med alla kontakter utomlands som Serra skaffat under 14 år.

Enligt Mattias Westling beror avvecklingen inte på att huvudsponsorn tröttnat.

- Nej, enligt vad jag förstår var Mälarenergi berett att satsa lika mycket som de gjort i år. Det beror på att Serra och Zettervall tappat motivationen och utan dem så skulle det bara inte fungera.

När Mattias flyttade från Falun till Västerås hade han en klar strategi: Att förbereda sig för att om några år kunna satsa internationellt.

- Den kapaciteten som behövs har jag inte i dag men jag skulle kunna få den. Inte minst tack vare de möjligheter att tävla utomlands som vi fått. Men nu vet jag som sagt inte hur det blir.

Vad händer i laget under resten av säsongen?

- Jag vet inte, det skulle ju kunna bli konstigt om alla letar nya stall. Lagsammanhållningen som varit suverän skulle kunna hämmas. Men det tror jag inte. Det här är ett härligt gäng, säger Mattias som haft en hyfsad säsong.

Han har vunnit två tävlingar och haft ett antal pallplaceringar dess- utom.

- Men min bästa är nog tiondeplatsen på en etapp i Tour of Berlin, tycker han.

I SM gick det däremot inget bra.

- Nej, dels satt jag och grejade med cykeln i karavanen när utbrytningen gick, dels är det för mycket nackar för att passa mig. Jag är inte mogen för sådana banor ännu, säger Mattias som hoppas och tror det ska lösa sig på något sätt.

- Det hoppas jag, säger han.

- Förresten, har du möjligen hört om Falu CK har något på gång till nästa år...

FOTNOT: Marcus Ljungqvist är en annan Falucyklist som kört för Västeråsteamet. Det var mellan 1994 och 1997. Då hette det Team Virsbo och Team Isostar.

HANS DAHL

Mer läsning

Annons